Mainos

"Ex-vaimoni on paras nainen eroamiseen" – eronnut pari asuu edelleen saman katon alla

Moni ei ymmärrä, miten eronnut pariskunta voi asua saman katon alla ilman toistensa kurkkuun kiinni käymistä. Omituiselta kuulostava järjestely voi kuitenkin jopa parantaa perhe-elämää.

New Yorkissa asuva italialaispari päätyi eroon, sillä heidän rakkautensa laatu oli muuttunut. Matteo Bologna ja Cristina Gitti tulivat kuitenkin edelleen hyvin toimeen ja välittivät sekä toisistaan että kahdesta lapsestaan, joiden kanssa molemmat halusivat viettää aikaa. Miten yhdistää sekä toisistaan irti kasvaneiden aikuisten että näiden jälkeläisten tarpeet?

Matteo ja Cristina ratkaisivat asian muuttamalla kaksikerroksisen asuntonsa kahdeksi asunnoksi. Näin lasten ei tarvitse muuttaa vuoroviikoin vanhemman luota toiselle, vaan yhteyden ylläpito käy rappuset kulkemalla. Vanhemmille lasten säännöllinen näkeminen on elintärkeää.

– Rakastan tässä järjestelyssä eniten sitä, että näen lapseni joka päivä, sanoo Matteo Todayn haastattelussa.

Lapsetkaan eivät löydä järjestelystä nokan koputtamista.

– Olen niin tottunut tähän, että tuntuu oudolta ajatella paluuta entiseen. Voisin jopa kiittää vanhempiani eroamisesta, sillä muistelen heidän aiemmin jatkuvasti riidelleen, sanoo pariskunnan vanhempi tytär, Olivia.

Nyt kun vanhempien välit eivät enää ole kireät, kaikki perheenjäsenet voivat kokoontua syömään yhdessä ilman pelkoa tunnelman latistumisesta. Perhettä ero ei ole rikkonut, lasten mukaan vain kasvattanut. 

– Tässä on isäni, hänen tyttöystävänsä, minä, siskoni, äitini ja isäpuoleni, esittelee nuorempi Sofia-tytär piirrostaan.

Taustalla yhteiset periaatteet

Epätavallisen järjestelyn taustalla ovat ex-avioparin jakamat periaatteet kunnollisesta kumppanuudesta, tarpeettoman draaman välttelystä sekä lasten kunnioittamisesta.

– Ex-vaimoni on paras nainen eroamiseen. Hän on älykäs, muttei kostonhimoinen. Okei, mennään uudestaan naimisiin! sanoo Matteo vitsaillen, ja pariskunta hörähtää yhteiseen nauruun.

Cristinan mukaan yhdessä asuminen ex-aviopuolison kanssa tuntuu kuin taideteoksen työstämiseltä. Taideteoksen, jonka saa toimimaan haluamallaan tavalla ja joka tekee läheiset onnellisiksi.

– Näin avioero pitäisi mielestäni hoitaa. Luulen kuitenkin, etteivät terapeutit ole yhtä onnellisia kuin me, koska näin he menettävät asiakkaan, toteaa Matteo.

Lähde: Today

 ***

2:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.