Mainos

Sadat mediat julistivat lehdistönvapautta vastaiskuna Trumpin "mediasodalle" – presidentti kuittasi takaisin: "Me olemme voitolla!"

Yhdysvalloissa lähes 350 mediaa on julkaissut tänään lehdistönvapautta puolustavia pääkirjoituksia.

Alun perin The Boston Globe -lehden liikkeellepaneman kampanjan tarkoituksena on vastustaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin lehdistöä kohtaan harjoittamaa vihamielisyyttä.

Trump on virkakautensa aikana syyttänyt medioita toistuvasti "valeuutisista" ja julistanut etenkin hänen edesottamuksiaan kritisoivia toimittajia "kansan vihollisiksi".

Mukana yli 300 mediaa

BBC kertoo, että Boston Globen pääkirjoituksen tueksi nousseita kirjoituksia on tullut liki 350 medialta. Joukkoon on liittynyt niin suuria sanomalehtiä kuin pieniäkin paikallislehtiä.

Esimerkiksi Trumpin usein lyttäämä The New York Times kirjoitti presidentin mediaan kohdistamien hyökkäysten vaarantavan demokratian.

Kutsuun vastannut, Trump-myönteisempi The New York Post taas oli skeptisemmällä linjalla, eikä uskonut kannanotolla olevan "tippaakaan vaikutusta". Samalla lehti kuitenkin peräänkuulutti toimittajiensa tekemän työn todenmukaisuutta.

Vahvistusta kannanotolle on tullut myös ulkomailta, kuten brittiläiseltä The Guardianilta.

Trump jyrähti takaisin

Presidentti kommentoi median kannanottoa torstaina henkilökohtaisella Twitter-tilillään tutuksi tullutta mantraa toistaen.

– Valeuutismedia on oppositiopuolue! Se on haitaksi mahtavalle maallemme...mutta me olemme voitolla! Trump kirjoitti.

Trump kirjoitti myöhemmin, että hän ei haluaisi mitään muuta niin paljon, kuin aitoa lehdistönvapautta Yhdysvalloissa.

– Fakta on se, että lehdistö on vapaa kirjoittamaan ja sanomaan ihan mitä se haluaa, mutta suuri osa sen sanomasta on valeuutisia, jotka ajavat poliittista agendaa tai yrittävät vain satuttaa ihmisiä. Rehellisyys voittaa!

Aiheesta on uutisoinut Suomessa tänään Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja