Sadasta eniten tienanneesta vain 13 on naisia – kovatuloisin nainen löytyy vasta sijalta 28

Supercell-miehet verotilastojen kärjessä 4:01

Sadasta eniten viime vuonna tienanneesta suhteellisen pieni osuus on naisia. Kymmenen kovatuloisinta naista tienasi vähemmän kuin kovatuloisin mies yksinään.   

Katso videolta kiinnostavia poimintoja viime vuoden verotiedoista!

Kovimmat tulot takonut nainen on julkisuudessa melko tuntematon, yrityskaupalla rikastunut Ulla Sjöström 9,1 miljoonan euron tuloilla.

Sjöström myi sisarensa kanssa heidän isänsä Launo Laakkosen perustaman metalliyhtiö Temetin Väistö Groupille viime vuonna. Temet on bunkkereihin ja väestönsuojiin erikoistunut yritys. 

Toisena on Ehrnroothien sukuun kuuluva Elsa Fromond 6,4 miljoonan euron tuloilla. Kolmatta paikkaa pitää Fiskarsin toimitusjohtaja Jaana Tuominen 5,7 miljoonan euron tuloilla.

He kaikki ovat kerryttäneet tulonsa lähes kokonaan pääomatuloista. Kovatuloisimpien naisten kärkikymmenikkö tienasi vähemmän kuin listan kovatuloisin mies, eli Supercellin Ilkka Paananen, yksinään.   

Naiset puuttuvat kovatuloisimpien kärjestä

MTV Uutisten suorassa verkkolähetyksessä vierailleet kansanedustajat arvioivat syitä, miksi naisia ei näy Suomen kovatuloisimpien kärkikahinoissa.

– Startupeistakin enemmistö epäonnistuu. Kun onnistuneita on jo lähtökohtaisesti vähän, ja niistä vielä vähemmän on naisten perustamia, niin sen takia meillä ei ole näitä ikään kuin huippuonnistujia, arveli kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki.

Kari Uotila (vas.) peräänkuuluttaa perhevapaauudistuksen merkitystä.

– Jotta nämä erot saataisiin pikkuhiljaa kavennettua sekä tilastoissa että palkkaeroissa, tarvitaan perhevapaauudistus, jossa isien rooli kodissa ja lastenhoidossa lisääntyy. Sillä tavalla naisille tulee enemmän tilaa edetä työurallaan, Uotila sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat