Mainos

Saasteet vaivaavat Meksikoa

Meksikon pääkaupunkia koettelevat ilmansaasteet ja metsäpalojen aiheuttama savusumu maksaa Mexicolle miljoonia dollareita päivässä, kertoivat viranomaiset. Kustannukset johtuvat saasteiden ihmisille aiheuttamista terveyshaitoista sekä teollisuustuotannon menetyksistä.

Meksikon pääkaupungin saastetilanne jatkuu pahana Mexicoon alkuviikosta huonon ilmanlaadun vuoksi julistettu saastehälytys määrättiin eilen jatkumaan myös tämän päivän ajan. Puolet kaupungin kolmesta miljoonasta autosta on määrätty pois kaduilta ja 60 000 tehdasta on kehotettu leikkaamaan tuotantoaan kolmanneksella.

Otsonitasoa mittaava saasteindeksi kipusi poikkeustoimista huolimatta perjantaina edelleen yli 200:n, kun yli 100:n kohoavia arvoja pidetään terveydelle vaarallisina. Ilmanlaatua heikentää myös metsäpaloista pääkaupunkiin kantautuva savusumu. Meksikon terveysministeriö esitti eilen, että saastehälytyksiin ryhdyttäisiin jatkossa jo entistä alemmilla otsonitasoilla.

Paikallisten lehtien mukaan 18 miljoonan asukkaan Mexicossa oli viimeksi saastehälytys voimassa viiden peräkkäisen päivän ajan lokakuussa 1996. Jos hälytystä nyt jatketaan yli viikonlopun, siitä tulee ilmeisesti pääkaupungin kaikkien aikojen pisin, lehdet kirjoittivat.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.