Ruokaostoksissa säästämisen ensimmäinen askel on hukkaan menevien ruokien vähentäminen. Lue vinkit, miten vältät turhaa ostamista ja miten voit muuten säästää ruoanvalmistuksessa.
Ruokakaupassa tulee herkästi tehtyä heräteostoksia. Jos viikon ruoat eivät ole selvillä, saattaa harhautua ostamaan vähän sitä sun tätä ja rahaa palaa paljon enemmän kuin olisi tarviskaan.
Tee toimintasuunnitelma
On tärkeää, ettet osta ruokaa, joka menee hukkaan. Aloita siis olemalla realistinen siitä, kuinka monta ateriaa valmistat kotona viikon aikana. Onko sinulla kenties muitakin suunnitelmia? Syötkö esimerkiksi ulkona jonain päivänä? Voitko syödä edellisen illan päivällisen rippeet lounaaksi seuraavana päivänä?
Päätä sitten, mitä haluat viikon aikana syödä. Jos viikosta on tulossa kiireinen, tee tuplasatsi ruokaa sellaisena iltana, jolloin sinulla on aikaa keittiössä vietettäväksi.
Kaikki eivät halua suunnitella aterioita etukäteen. Jos näin on, valitse joitain moneen ruokaan sopivia ainesosia. Ehkä valmistat uunissa kokonaisen kanan jonain iltana ja teet ylijääneistä osista keiton seuraavana päivänä. Jauhelihasta voit valmistaa vaikka pizzan tai spagetille kastikkeen.
Pidä kaappisi hyvinvarusteltuna
Jos keittiönkaappisi on täynnä perusraaka-aineita, vältyt kiusaukselta lähteä ulos syömään sellaisena iltana, kun et ole varma, mitä tekisit ruoaksi. Muutamasta perustuotteesta saat aterian aikaiseksi vähemmällä rahalla kuin, mitä käyttäisit ulkona syömiseen. Tarkkaile siis aina, mikä osio kaapistasi kaipaa täydennystä ja kirjoita ne heti ruokalistaan. Kaapissa kannattaa aina pitää oliiviöljyä, jauhoja, pastaa sekä säilykkeitä, kuten tonnikalaa ja papuja.
