Säästä aikaa jouluaskareissa – katso 6 vinkkiä!

Eikö aika meinaa riittää jouluaskareista suoriutumiseen? Marthastewart.com vinkkaa, miten säästät aikaa kiireiden keskellä.

Laadi budjetti ja lahjalista ennen ostoksia

Älä tuhlaa aikaa päämäärättömillä jouluostoksilla, vaan laadi selkeä budjetti ja ostoslista. Jaottele lista kauppojen mukaan – osta vaatteet yhdestä liikkeestä, elektroniikka toisesta ja niin edelleen. Näin yksi pikainen pyrähdys per liike riittää.

Osta kaikille sama lahja

Unohda tuntikaudet, jotka kuluvat lahjojen metsästykseen ja ideointiin, ja sen sijaan muista kaikkia samalla tavalla. Lahjaksi voit antaa vaikkapa laseja tai itse tehtyjä makeisia. Jos et keksi yhtä lahjaa, joka sopisi kaikille perheenjäsenillesi ja ystävillesi, jaa lahjansaajat ryhmiin: hanki yhdenlainen lahja kaikille naisille, toinen kaikille miehille, ja jotain samanlaista kaikille lapsille.

Laadi toivomuslista

Oletko saamassa paljon lahjoja? Sen sijaan, että lähettelisit läheisillesi linkkejä haluamiisi tuotteisiin, luo toivelista esimerkiksi suosikkitavaratalosi nettisivustolle. Periaate on sama kuin häälahjatoiveissa: voit listata palveluun toivomasi tuotteet, ja kertoa lahjan ostajille mistä toivelistasi löytää.

Paketoi ajoissa

Paketoi lahjat tänä vuonna ajoissa! Lisää vain nauhat, rusetit ja laput myöhemmin: kunhan muistat merkitä, kenelle mikin lahja on menossa.

Järjestele jouluvalot siististi

Älä haaskaa minuuttiakaan solmussa olevien joulukoristeiden setvimiseen! Estä sotku järjestelemällä valot ja muut koristeet siististi pyhien jälkeen. Helppo kikka on kietoa valot vaikkapa pahvinpalan ympärille.

Hanki leivontatarvikkeita

Vältä viime hetken kauppareissut varaamalla tarpeeksi peruselintarvikkeita kaappiin hyvissä ajoin. Leivontatarvikkeet, kuten voi, jauhot, sokeri, leivinjauhe, hiiva ja vanilliini auttavat pitkälle.

Lähde Marthastewart.com

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat