Saara Aalto Kiinassa: Rankan alun jälkeen maailmantähtien eteen

Laulaja Saara Aalto esiintyy Kiinassa Shanghain kansainvälisellä elokuvafestivaalilla miljoonayleisölle sunnuntai-iltana.

Saara esittää festivaalin päättävässä palkintogaalassa yhden kappaleen yksin kiinaksi. Lisäksi hän duetoi nuoren kiinalaisen tenorin Han Pengin kanssa. Sunnuntain harjoituksissa Saara oli päässyt treenaamaan kiinalaistenorin kanssa.

– Meillä on taustalla paljon tanssijoita ja lava on Oscar-gaalan tasoa. Tänään halusin treenata esiintymisasu ylläni, sillä kävelen lavalla kuin catwalkilla, pitää varoa etten kaadu. On jännittävää aloittaa kappale yksin, Saara kertoo puhelimitse Shanghaista.

Saaran esiintymisen näkee arviolta 800 miljoonaa tv-katsojaa kymmenessä eri maassa, muun muassa Kiinassa, Hongkongissa, Macaossa ja Taiwanissa sekä Japanissa ja Etelä-Koreassa. Suomalaislaulaja pääsee lavalle suurten tähtien kanssa, sillä Cannesin filmifestivaalien tasoisessa gaalassa palkintoja jakavat muun muassa Keanu Reeves ja Jackie Chan.

– Maailmantähdet saapuvat vasta suoraa gaalaan, mutta suosittuja kiinalaisia juontajia olen nähnyt treeneissä. Haluaisin päästä Jackie Chanin kanssa yhteiskuvaan, hän on legenda, Saara miettii.

Filmifestivaalin tuomaristoon kuluu myös muun muassa Les Miserables -musikaalin ja Kuninkaan puhe -elokuvan ohjannut Tom Hooper.

– Suuret tähdet vähän jännittävät. Ajatella, että suuren luokan musikaalin ohjannut kuulee minun laulavan. Toivottavasti hän pitää siitä ja ottaa minuun yhteyttä, Saara nauraa.

Illan gaalan esitys itsessään ei laulajaa suuremmin jännitä. Syyksi hän epäilee sen, että suurin hässäkkä menee ohi korvien kiinan kielen takia.

– En osaa niin hyvin kiinaa, että ymmärtäisin mitä kaikkea tapahtuu. Kieltämättä aika absurdi olo, mutta kun ei ymmärrä niin ei voi stressatakaan, Saara toteaa huolettomana.

Luksushotellissa majoittuva Saara kertoo tasanneensa nopeasti aikaeron. Lauantai oli laulajalle kuitenkin rankka, sillä hän saapui Kiinaan aamuseitsemältä. Tuolloin Suomen aikaan kello oli yöllä kaksi.

– En saanut koneessa yhtään nukuttua ja koko päivä piti kuitenkin jaksaa. Treeneissä sitten nuokuin ja kävin välillä lavalla kuin unessa. Olihan se rankkaa, kun ei ollut aluksi lepopäivää. Viime yön onneksi nukuin hyvin, joten nyt on jälleen ihan normaali olo.

Kulttuurieron on myös huomannut muun muassa siinä, että harjoitusten aikataulut ja suunnitelmat eivät ole pitäneet yhtä tarkasti paikaansa kuin Suomessa.

– Tv-ohjelman teko on täällä hieman säätöä ja odottelua. Aikataulut voi muuttua joka tunti, joten tämä on ollut vähän haastavaa. Ikinä ei voi luottaa tilanteisiin, vaan ne elävät koko ajan. Onhan se vähän raskasta aluksi suomalaiselle, mutta nyt siihen on jo tottunut.

Saara on aiemmin esiintynyt kahdesti Kiinassa ja hänen kiinalaisella fanisivulla on jo yli 3000 seuraajaa. Myös lisää keikkatarjouksia on tullut, sillä parhaillaan neuvotellaan Saaran esiintymisestä Shanghain suuressa uudenvuoden gaalassa.

(MTV3 – HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja