Musikaalitähti Lauri Mikkola räjäytti pankin drag-roolilla, josta saa palautetta tänäkin päivänä – näin hän muistelee ihasteltua Lolaa

1:34
Näin Lauri Mikkola kokee Kinky Bootsin myötä tulleen menestyksen.

Lauri Mikkola nousi räjähtävästi musikaalitaivaan tähdeksi roolillaan Kinky Bootsin Lolana, ja pian hänet nähdään We Will Rock You -musikaalin Galileona.

Näyttelijä-muusikko Lauri Mikkola tähdittää tulevaa Queenin musiikkiin perustuvaa We Will Rock You -musikaalia, jossa hänet nähdään Galileon roolissa. Mikkola myöntää MTV Uutisille , että Queenin biisejä on täytynyt harjoitella jonkin verran harjoitusten ulkopuolella myös kotiyleisölle. Uusi We Will Rock You -esitys on käännetty ensimmäistä kertaa koskaan kokonaan suomeksi, kappaleiden sanoituksia myöten.

– Kotonakin on kyllä treenattu aika paljon, siellä ei hirveästi mitään matalia nuotteja ole. Pääse kyllä tekemään korkealta ja kovaa, Mikkola naureskelee. 

– Ainakin nyt mitä tässä on tehty muutamia läpimenoja harjoitusten aikana, niin skaala on riittänyt. Mutta on kyllä huomannut, että saa keskittyä ja tehdä töitä äänen kanssa, ja että ääni pysyy hyvänä. 

Galileo on Mikkolan mukaan hänelle tavallaan luonnerooli. 

– Tämmöinen erittäin hajamielinen nuori, vähän sekaisin, eikä ihan niin vähääkään, kuulee ääniä päänsä sisällä. On tämmöinen nuori kapinallinen, erilainen kaveri. 

We Will Rock You -musikaalin harjoituksia päästiin pyörittämään toden teolla keväällä, mutta tätä ennen töiden puolesta on pitänyt hyvin hiljaista tovin Mikkolan elämässä. Musikaalikin on kokenut kovia, sillä We Will Rock You:n ensi-iltakin on jouduttu siirtämään koronapandemian takia jo kahteen otteeseen. Alunperin ensi-illan piti olla keväällä 2020, tällä hetkellä musikaalin esitysten olisi tarkoitus alkaa elokuussa 2021. 

Kuluvan vuoden aikana Mikkolalla ei olllut ennen musikaalin harjoitusten alkamista käytännössä lainkaan töitä. Sama tilanne on ollut useilla muilla musikaalin työryhmästä, ja harjoituksissa todella huomaa sen, miten paljon esiintyjät ovat kaivanneet töitään. 

– Tässä oikeastaan joutuukin miettimään, että milloin on viimeksi ollut töitä kunnolla. 

– On ollut kiva nähdä, että täällä on hyvä energia ja positiivinen ilmapiiri. 

Musikaalinäyttelijänä kunnostautunut Mikkola sai runsaasti arvostusta sekä huomiota vuonna 2018 roolistaan Helsingin kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalin Lolana. Mikkola kertoo, että kyselyitä suositusta roolista sataa edelleen. 

– Se teki niin ison vaikutuksen ihmisiin, että kyllä siitä lähes päivittäin jotain palautetta tulee, mikä on ollut tosi ihanaa, että se elää sillä tavalla edelleen. 

Alunperin Mikkola nousi julkisuuteen The Voice of Finland -ohjelman ensimmäisen tuotantokauden myötä vuonna 2011. Mikkola kertoo haluavansa yhä edistää uraansa sekä näyttelijänä että muusikkona – vaikka maaperä musikaalien lavalla tuntuu hänestä kaikista luonnollisimmalta. 

Vuoden 2020 työttömän ja epävarman kesän jälkeen Mikkola aikoo keskittyä nauttimaan vapaudestaan sekä perheestään. Mikkolalla on puolisonsa kanssa kaksi pientä tytärtä. Esiintyjä kertoo, että haastavista ajoista huolimatta perhe on selvinnyt vaikeuksista yhdessä tiiviinä yksikkönä. 

– Lapset eivät sinällään ole perillä siitä mitä tapahtuu, ja hyvä niin. Niin se pitääkin, että on vanhempien tehtävä turvata se ympäristö, että asiat ja arki pysyvät mahdollisimman normaalina. Onhan se ollut myös haastavaa, että siinä on tietysti sellainen taloudellinen ahdinko aina vähän mielessä, että miten näinä aikoina päästään eteenpäin. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja