Saara Aalto MTV:n haastattelussa: "Olen tehnyt musiikkia Cherin ja Sugababesin hittien tekijöiden kanssa"

Saara Aallon jättikeikka lähestyy 0:36

Saara Aallolla on lähiaikoina edessä isoja keikkoja: ensimmäinen iso areenakeikka kotimaassa sekä ensimmäinen oma konsertti Lontoossa.

Laulaja Saara Aallon elämä on ollut melkoista pyöritystä siitä lähtien, kun hän osallistui Brittien X Factor -kisaan.

Ohjelmassa lopulta toiseksi yltänyt Aalto oli mukana alkuvuodesta X Factor -kiertueella Iso-Britanniassa. Kotimaassa hänellä on pääsiäisenä edessä uransa toistaiseksi isoin esiintyminen Helsingin Hartwall Arenalla 13 000 hengen edessä ja hänen tarinaansa tekstin ja kuvien avulla luotaava kirja Saara Aalto – No Fear (WSOY, 2017) on julkaisuvalmis.

Samaan aikaan toukokuun alussa 30 vuotta täyttävä laulaja taustatiimeineen etsii sopivia kappaleita tulevalle ensimmäiselle kansainvälisesti julkaistavalle pitkäsoitolleen.

– Aika hulinaa on elämä tällä hetkellä ja aivot sauhuavat. Mutta kyllä tässä vielä puolitoista viikkoa eli areenakeikkaan asti jaksaa, Aalto sanoo MTV:lle.

– Valmistelut ovat mallillaan. En tiedä toisaalta, voiko olo olla ikinä liian valmis kun on niin monta liikkuvaa osaa mukana. On pidettävä vain pää kylmänä. Eilen (tiistaina 4. huhtikuuta) oli koko show'n ensimmäinen läpiveto.

Aalto ei ole ehtinyt kaikessa kiireessä hengähtää, mutta Hartwall Arenan keikan jälkeen laulajalla on edessä viikon loma. Laulajalle tehdään ja etsitään parhaillaan kappaleita tulevalle levylle.

– Haemme juuri niitä oikeita biisejä. Se on aina niin ajoituksesta kiinni, etsitään sitä täysin oikeaa biisiä, joka halutaan julkaista kaiken tapahtuneen jälkeen. Se on ollut ihanaa huomata, että tosi kovan luokan tekijät haluavat tehdä kanssani musiikkia Englannissa, laulaja kertoo.

Kenen kanssa Aalto on tehnyt kappaleita?

– Tosi, tosi monien eri tyyppien kanssa. Yksi tiimi, jonka kanssa olen tehnyt hommia, on tehnyt muun muassa Cherin Believe-hitin, toinen taas esimerkiksi Sugababesin hittejä. Tein yhden biisin Sophie Ellis-Bextorin kanssa.

X Factor -kiertueella Saara Aallolla oli show'ssa kuusi omaa numeroa.

– Huhtikuun 28. päivä minulla on Lontoossa ensimmäinen oma keikkani. Sinne tulee Suomesta mukaan pari tuttua muusikkoa. Tiedän, että siitä tulee hyvä keikka, Aalto hehkuttaa.

Pääsiäisen areenakeikasta on tulossa Aallon mukaan melkoinen spektaakkeli.

– Paikalla on X Factor -voittaja Matt Terry, kymmenen hengen bändi, 12 tanssijaa ja minä vaihdan asua noin kymmenen kertaa... Aika mieletön show. Vähän jännittää, että tuliko sitä haukattua liian iso pala, mutta ei. Saimme koko show'n vedettyä läpi eilen ja hyvin se meni, Aalto intoilee.

Katso artikkelin alussa video, missä Aalto kertoo, miksi kannattaa saapua hänen areenakeikalleen.

Lue myös:

    Uusimmat