Sääntörike paljastui ottelun jälkeen, snookertähti Ronnie O'Sullivan järkyttyi – kanssapelurit tyrmäsivät puheet huijaamisesta

Ronnie O'Sullivan voitti Luo Honghaon erin 5-3 snookerin English Openissa myöhään perjantaina. Puolivälierän puheenaiheeksi nousi ottelun jälkeen O'Sullivanin tekemä sääntörike, joka meni tuomarilta ohi pelin tiimellyksessä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun viimeisin lähetys perjantailta.

Kiinalainen Luo johti ottelua viiden erän jälkeen 3-2. Kuudennessa framessa nähtiin kohahduttanut tilanne, kun sarjaa tekemässä ollut O'Sullivan pelasi lyöntinsä aputukea käyttäen ja hipaisi vahingossa pöydällä ollutta punaista palloa kepillään suorituksen päätteeksi.

Virhe meni ohi niin tuomarilta kuin O'Sullivaniltakin. Snookerin reilun pelin sääntöihin kuuluu virheen tunnustaminen – varsinkin jos tuomari ei sitä huomaa. O'Sullivan jatkoi pussittamista, voitti lopulta kolme erää peräjälkeen ja eteni välieriin.

O'Sullivan joutui ikävään tilanteeseen Eurosportin studiossa ottelun jälkeen, kun hänelle näytettiin tilanne nauhalta.

– Voi ei, voi paska, O'Sullivan sanoi järkyttyneenä huomattuaan virheensä.

– En todellakaan nähnyt tuota. Menen mielelläni pelaamaan ottelun uusiksi, jos joku niin haluaa.

Eurosportin selostaja David Hendon oli huomannut virheen hidastuksesta. O'Sullivan ihmetteli sitä, miksi kukaan ei tullut sanomaan virheestä reilun pelin nimissä.

Tilanne käynnisti myös keskustelua sosiaalisen median puolella O'Sullivanin rehtiydestä. Viisinkertaisen maailmanmestarin kilpaveljet, muun muassa tähtipelaajat Neil Robertson ja Mark Allen, puolustivat englantilaista väkevästi Twitterissä.

– Ronnie huomauttaisi virheestä välittömästi, jos tietäisi sellaisen tulleen. Kun pelaat aputuella, siitä syntyy yleensä enemmän ääntä, Robertson kommentoi.

– Olen seurannut hänen pelaamistaan vuosia, enkä ole koskaan nähnyt hänen huijaavan. Olen nähnyt hänen tunnustaneen monta virhettä vuosien saatossa, toisin kuin monet muut, Allen summasi. 

– Voin taata, ettei Ronnie tuntenut tuota virhettä. Hän tunnustaisi virheensä ensimmäisenä, jos tietäisi sellaisen tulleen, Matthew Selt puolusti.

Turnauksen voittoa puolustava O'Sullivan kohtaa välierässä maanmiehensä Mark Davisin lauantaina. Toisessa semifinaalissa pelaavat Stuart Bingham ja Stephen Maguire. Finaali on ohjelmassa sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat