Ronnie O'Sullivanin maltti petti – kohahduttava temppu käynnisti karun luisun murskatappioon

Ronnie O'Sullivan näytti snookerpöydällä kyseenalaista puoltaan, kun hän hävisi Mark Selbylle erälukemin 0–6 Players Championship -turnauksen puolivälierissä torstaina. 

Kahden suurmestarin välinen ottelu käynnistyi räjähdysherkästi. Selby johti avauserää pistein 12–0, kun O'Sullivan joutui tilanteeseen, jossa seuraava virhe päättäisi framen Selbyn eduksi.  

Tuomari Desislava Bozhilova ei heti varoittanut O'Sullivania tästä, kuten tuomarin pitäisi, ja tajusi pian virheensä. Hän pyysi anteeksi molemmilta pelaajilta, minkä jälkeen hän ilmoitti O'Sullivanille, että tämän on osuttava punaiseen palloon, jottei häviäisi erää. 

Hieman turhautuneen oloinen O'Sullivan reagoi tähän jysäyttämällä lyöntipallon voimalla päin punaisia, minkä seurauksena pallot levisivät pitkin pöytää. 

Tilanne näytti syövän O'Sullivanin pelihuumoria, sillä hän keräsi koko ottelussa yhteensä vain 121 pistettä. Hänen suurin lyöntisarjansa oli viimeisen erän 58 pinnaa. Selby puolestaan nakutteli muun muassa pistesarjat 59, 65, 81, 91 ja 105.  

– Se, että voittaa Ronnien missä tahansa turnauksessa ja millä tahansa tuloksella, on hienoa, mutta voittaminen tällä tavalla – pussituspeli toimi, turvapeli oli hyvää ja pitkät pallot onnistuivat – saa minut erittäin tyytyväiseksi, Selby kommentoi ITV4:lle BBC:n mukaan

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Selby voitti O'Sullivanin antamatta tälle erääkään. Hän oli kukistanut O'Sullivanin edellisen kerran Scottish Openin finaalissa joulukuussa 2020.  

Selby kohtaa välierässä voittajan Zhang Andan ja John Higginsin välisestä ottelusta. Toisessa semifinaalissa ottavat yhteen Mark Allen ja Ali Carter. Turnauksen finaali pelataan sunnuntaina.  

Lue myös:

    Uusimmat