Ronnie O'Sullivan ajautui sääntöväittelyyn tuomarin kanssa kesken pelin – snookermestari vastasi päätähuimaavalla tempulla

Ronnie O'Sullivan sai myös ilmaisen sääntöopetuksen matkalla 4-1-voittoon Barry Hawkinsista snookerin World Grand Prix -turnauksessa keskiviikkona.

O'Sullivan joutui epäselvään tilanteeseen kolmannessa erässä. Hän oli lyönyt kahdesti ohi punaisesta pallosta, minkä jälkeen hän kysyi kokeneelta tuomarilta Ben Williamsilta häviääkö hän erän, jos hän epäonnistuu kolmannen kerran.

Williams tarkisti tilanteen, vahvisti asian ja pahoitteli O'Sullivanille, ettei tajunnut varoittaa asiasta itse.

Tämän jälkeen O'Sullivanin huomio kiinnittyi pöydän toisessa päässä olleisiin punaisiin palloihin. Hänen mielestään tuomari ei ollut oikeassa, sillä hän ei pystyisi osumaan yhdenkään punaisen pallon molempiin "poskiin" vapaasti lyöntipallolla.

Williams kuitenkin huomautti, ettei kyseisessä tilanteessa päde O'Sullivanin mainitsema vapaapallotilanteesta tuttu sääntö, vaan kahdesti ohi lyönyttä pelaajaa uhkaa erätappio, jos yksikin kohdepallo näkyy kokonaan.

– Pitääkö se sääntö paikkansa? Tiesitkö sinä tämän? O'Sullivan tiedusteli ensin Williamsilta ja sitten vielä vastustajaltaan Barry Hawkinsilta.

Williams vielä sanoi, että kyseinen sääntö on ollut voimassa ainakin niin pitkään kuin hän on toiminut tuomarina. O'Sullivan halusi vielä vahvistuksen säännöstä otteluvalvoja Leo Sculliniolta – ja sai sen.

– Ronnie, annamme sinulle sääntökirjan joululahjaksi, tilanteesta somepäivityksen tehnyt World Snooker Tour vitsaili.

Sääntöväännön hävinnyt O'Sullivan ei tarttunut kovassa tilanteessa kuitenkaan helpoimpaan lyöntiin, vaan lähti hakemaan osumaa punaisiin kahden vallin kautta erätappion vaarasta huolimatta.

Hän onnistui uhkarohkeassa lyönnissään täydellisesti, voitti kyseisen erän pistein 73-66 ja lopulta koko ottelun.

Kuusinkertainen maailmanmestari kohtaa turnauksen puolivälierissä Kyren Wilsonin

Alla video O'Sullivanin ja Williamsin sääntöväittelystä sekä O'Sullivanin viileästä lyöntiratkaisusta.