Mainos

”Saan paheksuvia katseita tuntemattomilta” – tytärtään valjaissa taluttava isä puolustaa valintaansa

Isä puolustaa päivityksellään kiistanalaista valintaansa.

Vanhempien tekemät valinnat aiheuttavat aina suuria tunteita eri tavoin ajattelevissa vanhemmissa. Imetys ja perhepeti ovat tunnettuja kiistan aiheita, mutta lasten valjaat ovat myös varma tapa saada muut vanhemmat paheksumaan omia valintoja.

Eräs maaseutumarkkinoille lapsensa valjaissa vienyt isä puolustaa kuitenkin päätöstään käyttää pienellä tyttärellään valjaita. Clint Edwards kirjoitti tunteikkaan ja perustellun päivityksen Facebookiin selittäen, että valjaiden käytön taustalla on huoli Aspen-tyttären turvallisuudesta.

– Hän on villi lapsi, ja nämä ovat jo pitäneet hänet poissa autotieltä ja laittamasta kättään jäätelökoneeseen, sekä pitäneet minut järjissäni, Edwards kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– On vain tosiasia, että jos en laittaisi Aspenia valjaisiin huvipuistoissa, eläintarhassa, ruuhkaisessa ostoskeskuksessa tai maaseutumarkkinoilla, hän olisi se eksynyt lapsi kaiuttimissa. Hän olisi se lapsi, joka ilmeistyisi jokaisen Facebook-uutisvirtaan sen vuoksi, että oli vaellellut ostoskeskuksen parkkipaikalle yksin. Hän voisi olla se lapsi, joka kiipeää tiikerihäkkiin. Koska en millään saa häntä olemaan liikkumatta. Hänen uteliaisuutensa on uskomatonta, ja vaikka hänen askeleensa on vain 30 senttiä, hän liikkuu nopeammin kuin yksikään olympiaurheilija, isä kertoo.

– Ja tietysti saan paheksuvia katseita tuntemattomilta, hän myös toteaa ja odottaa saavansa myös julkaisuunsa "olen täydellinen vanhempi ja tästä syystä sinä et ole" -kommentteja.

Isä kuitenkin puolustaa valintaansa sillä, että tekee vain kaikkensa pitääkseen lapsensa turvassa siihen asti, että tämä kasvaa ja oppii hillitsemään uteliaisuuttaan.

– Koska todellisuus on se, että hän kyllä rauhoittuu. Hän oppii sen, kaikki lapset oppivat. Mutta siihen asti minun pitää tehdä kaikkeni pitääkseni hänet pois vaaroista, vaikka se sitten tarkoittaisi valjaita.

***

0:53

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.