Saako Valtteri Bottas erittäin tärkeää apua Lewis Hamiltonilta? – ”Mun kannattaakin katsoa niitä vetoja”

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottakselle Unkarin GP -viikonloppu on ollut tähän mennessä vaikea. Bottaksen osalta perjantain ensimmäiset harjoitukset menivät aivan pipariksi, kun Mercedes havaitsi vian hänen käyttämästä moottorista. Toista sessiota häiritsi puolestaan vesisade.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Näin ollen Bottas ei päässyt vetämään lainkaan pidempää vetoa.

– Näillä mennään. Toivottavasti saadaan lisää kierroksia ennen aika-ajoja. Tietenkin tuolla on dataa, mitä pystyy tutkimaan tästä päivästä, Bottas totesi C Morelle, viitaten tallikaveriinsa Lewis Hamiltoniin.

Onko Hamilton lopulta pelastava enkeli Bottakselle? Brittikuski kun veti ensimmäisessä osiossa pitkän vedon, joka tarjosi Mercedekselle hyvää tietoa renkaiden käyttäytymisestä.

Tähän Bottas aikoo takertua.

– Kaikki on aina saatavilla. Mun kannattaakin katsoa niitä vetoja, että miten hänen auto käyttäytyi niissä. Sen mukaan sitten katsoo, että pitääkö jotain muuttaa ja sen perusteella tehdään säätöpäätöksiä lauantaille.

– Pääjuttu on toki se, että löytää itse noista muutamista kierroksista niitä juttuja, joissa voi parantaa, Bottas pohdiskeli.

Toive lauantaille

Suomalaiskuskin kalustoon liittyy kysymysmerkkejä. Ensimmäisissä harjoituksissa Bottas lähti radalle vanhalla moottoriversiolla, jota saksalaistalli pyrki käyttämään tänä viikonloppuna. Tähän iski jonkinlainen vika, ja sitä seurannut ”turvatila”.

Bottas käytti kyseistä moottoria alkukaudella. Unkarissa, mutkien täyttämällä radalla, Mercedeksen oli tarkoitus käyttää alkukauden versiota, jotta se pystyisi säästämään tuoreempaa moottoria myöhempiin kisoihin.

– Toivottavasti saadaan se (alkuperäinen) takaisin. Toki, kummallakin pystyy ajamaan. Ei siinä mitään, Bottas pohti moottoripyörittelyä.

Vaikka suomalaiskuskilla on riittänyt huolia takaiskujen myötä, on hänellä silti syytä hymyyn.

– Meidän suorituskyky näytti vahvalta niillä muutamilla kierroksilla, mitä saimme. Itsekin olin aikana lähellä (kärkeä) keskikovilla renkailla. Sateella sama juttu – tuntui hyvältä.

– Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet täällä. Sen takia voi mennä lauantain hyvillä mielillä, Bottas tuumasi hyvin rauhallisena.  

Lue myös:

    Uusimmat