Mainos

Saako tälle edes nauraa? Vuohi kirjaimellisesti pyörtyy aina, kun sillä on hauskaa

0:32

Tälle ihastuttavalle vuohelle hauskanpito voi joskus olla liikaa. 

Ricky-vuohi kärsii geneettisestä sairaudesta, joka saa sen lihakset jäykistymään aina silloin, kun se on joko innoissaan tai hermostunut.

Vuohen omistaja David Taneyhill kuvasi videon Rickyn ja tämän sisaruksen Lucyn yhteisestä leikkihetkestä. Hauskanpito oli selvästi Rickylle liikaa, sillä hypättyään keinuun se pyörtyy ja kaatuu maahan. 

Omistajan mukaan pyörtyminen on hyvin tavallista, ja sitä saattaa tapahtua päivän aikana useitakin kertoja, erityisesti ruoka-aikaan. 

 – Niillä on geneettinen sairaus, kongenitaalinen myotonia, joka saa niiden lihakset jäykistymään muutamaksi sekunniksi silloin, kun ne ovat innoissaan tai paniikissa, Taneyhill kertoo.

Pyörtyminen ei aiheuta kipua

Vanhemmiten oireet yleensä lievenevät, kun vuohet oppivat pitämään tasapainonsa kohtauksen aikana. Omistaja kertoo Rickyn pyörtyilevän tästä tosiasiasta huolimatta useamman kerran viikossa, kun sen sisko taas on pyörtynyt elämänsä aikana vain muutamia kertoja.

– Se huoletti meitä ensimmäisinä kertoina, mutta sitten aloimme ymmärtämään, ettei se satuta niitä. Ne vain nousevat ylös ja ravistelevat itseään. 

Omistajan mukaan Ricky ei ole vieläkään oppinut, ettei sen kannata hyppiä liikkuvien asioiden, kuten keinujen päälle. Joskus sitä voi sattua todella pahasti.

Voit katsoa videon Rickyn uhkarohkeasta keinuhetkestä artikkelin alusta. 

Lähde: CatersNews

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.