Saako Jokerit rangaistuksen? KHL tutkii Minsk-ottelun erikoisen episodin – vastustajalta kitkeriä kommentteja

Jääkiekon KHL-liiga tutkii Jokerien toimet keskiviikon kotiottelussa Dinamo Minskiä vastaan.

Ennen ottelua Jokereiden valkovenäläisvastustajalle soitettiin väärän maan kansallislaulu. Venäläisen Championatin mukaan kappale oli saarivaltio Palaun.

Jokerit pahoitteli tapahtunutta julkisesti jo ottelun aikana Twitterissä. Seuran mukaan väärä kappalevalinta johtui teknisestä ongelmasta. 

Pahoittelu ei kuitenkaan välttämättä riitä, sillä Tass kertoo KHL:n tutkivan tapauksen. KHL:n mukaan osallistuvien maiden kansallislaulujen soittamatta jättäminen on sarjan kilpailusääntöjen vastaista.

– Liiga selvittää tapauksen yksityiskohtaisesti ja tekee päätöksensä KHL:n kurinpitosääntöjen mukaisesti, KHL:stä kerrotaan Tassin mukaan.

KHL säännöt määrittävät tarkasti, miten ottelun joukkueiden kotimaiden kansallislaulut tulee esittää. Sekä koti- että vierasjoukkueen kotimaan kansallislaulusta esitetään ensimmäinen säkeistö sekä kertosäe.

Minskin puheenjohtaja Sergei Sushko kihisi ottelun jälkeen raivoissaan Jokereiden kömmähdyksen takia. Sushko kommentoi episodia valkovenäläisseuran verkkosivuilla.

– Mielestämme se mitä tapahtui juuri ennen ottelun alkua Helsingissä oli epäkunnioittavaa pelaajiamme, joukkuettamme ja koko maata kohtaan. Mielestäni seuramme ei ansainnut tällaista asenteellisuutta. Tällaisia tapauksia ei missään tapauksessa saisi tapahtua urheilukilpailuissa.

Sushkon mukaan Jokerit sai lämpimän vastaanoton pelatessaan Minskissä toissa viikolla.

– On harmillista, että Helsingissä ei toimittu samoin ja pelaajille osoitettiin tällaista epäkunnioitusta. Olen varma, ettei tapaus jää huomioimatta KHL:ltä.

Itse ottelu päättyi Jokereiden 2–1-jatkoaikavoittoon.


Juttua muokattu 23.12. kello 9.05. Lisätty Sushkon kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat