Mainos

Saakashvili kehotti äänestäjiä vaaliuurnille Georgiassa

Georgia äänestää huomenna marraskuussa eroamaan joutuneen presidentti Eduard Shevardnadzen seuraajasta.

Mihail Saakashvili

Georgian presidentinvaalien ennakkosuosikki Mihail Saakashvili on vedonnut äänestäjiin, jotta he lähtisivät sankoin joukoin vaaliuurnille valitsemaan hänet presidentiksi.

Saakashvili, 36-vuotias lakimies, johti Eduard Shevardnadzen eroon johtanutta "kansan vallankumousta" marraskuussa. Vaaleissa on viisi muutakin ehdokasta, mutta heillä ei uskota olevan mahdollisuuksia entistä oppositiojohtajaa vastaan.

Myös Georgian keskusvaalilautakunnan johtaja kehotti ihmisiä äänestämään. Seuraukset olisivat hyvin surullisia, jos vaalit epäonnistuisivat äänestysprosentin jäädessä alle 50:n, Surab Chiaberashvili sanoi. Keskusvaalilautakunnan mukaan noin kolmesta miljoonasta äänioikeutetusta äänestämään oli tänään rekisteröitynyt 1,7 miljoonaa ihmistä.

Saakashvili lupasi pitämässään tiedotustilaisuudessa kanavoida Shevardnadzen kukistumiseen johtaneen energian taisteluksi korruptiota vastaan. Hänen mukaansa suurin ongelma sunnuntaisissa vaaleissa eivät ole muut ehdokkaat, vaan äänestysvilkkaus.

- Uskon, että ihmiset ymmärtävät, miten tärkeää heidän osallistumisensa on ja että kaikki ei vielä ole ratkennut, hän sanoi.

Korruption vastaisen taistelun lisäksi Saakashvili on luvannut avata markkinat sijoittajille ja palauttaa Georgiasta irtautumaan pyrkivät tasavallat keskushallinnon alaisuuteen. Saakashvili vieraili tänään yhdellä näistä alueista, Etelä-Ossetiassa, kehottaakseen georgialaisia äänestämään vaaleissa. Hän lupasi, että alue palautetaan pian Georgian yhteyteen, joskin rauhanomaisin keinoin.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

(Kymmenen uutiset 03.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.