Saag, 21, listasi asiat, joista jokaisen naimisiinmenoa suunnittelevan pitäisi puhua ennen häitä – jäätävästä 20 kohdan oppaasta hitti

71 vuotta naimisissa ollut pari kuoli samana päivänä 1:07
Rakkaus kantoi läpi vuosikymmenten! 71 vuotta aviossa ollut pariskunta kuoli saman päivän sisällä.

21-vuotias kirjoitti listan asioista, jotka täytyisi puhua halki ennen häitä.

21-vuotiaan häälista kerää huomiota netissä. Saag Jaan listasi Twitterissä asiat, joista hänen mielestään täytyy keskustella ennen naimisiinmenoa. 20 kohdan listaus on kerännyt jo satojen tuhansien huomion.

Puhukaa lapsista, urasta, sukupuolitaudeista...

Saag ei ole naimisissa, mutta hän on aiemmin ollut kihloissa. Listassaan nuori amerikkalaisnainen käskee keskustelemaan esimerkiksi veloista, siitä, montako lasta pari haluaa ja miten: onko edessä esimerkiksi adoptio tai hedelmöityshoitoja? Entä millaisen uran kumpikin näkee edessään 5–10 vuoden kuluttua, ja onko esimerkiksi työn perässä muuttaminen mahdollista?

Saag muistuttaa myös sukupuolitautitesteissä käymisen tärkeydestä ennen sitoutumista, ja mahdollisesti myös sen jälkeen.

– Sitoutukaa toisiinne täysin. Ei "en ole varma", ei "mitä, jos" eikä "ei nyt ole oikea aika". Joko olet mukana tai et, Saag kuvailee.

"Miten aiotte jakaa laskut?"

Saag ottaisi puheeksi myös uskonnon ja sen, ovatko parin ajatukset sen suhteen samat. Mahdolliset vihanhallintaongelmat ja muut vakavat asiat hän ohjaisi terapeutin käsiteltäviksi.

– Olkaa kilttejä, hankkikaa apua. Asiantuntijat voivat aina puuttua asiaan, hän sanoo.

– Energia[tasot]. Sopivatko ne yhteen? Sinä päätät, seuraa sisintäsi. Seksuaalinen yhteensopivuus. En mene yksityiskohtiin, mutta teidän pitää olla samalla aaltopituudella. Suostumus, halukkuus kokeilla asioita, traumat, Saag listaa.

– Miten aiotte jakaa laskut? Sukupuoliroolit? Otetaanko vanhemmat teille asumaan vanhoina?

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tiedän, että tämä kuulostaa vähäpätöiseltä..."

Ikäeroa Saag ei pidä kovin tärkeänä asiana; hän varmistaisi vain, että pari on yhteensopiva. Sen sijaan hän ottaisi puheeksi jopa sosiaalisen median käytön ja julkaisut sekä vaatteet, koska "pienistäkin asioista kertyy lopulta suuria".

Lisäksi Saag kävisi keskustelua siitä, saako suhteen ulkopuolisia henkilöitä esimerkiksi halata, ja mitä suhteessa ylipäätään pidetään pettämisenä.

– Tiedän, että tämä kuulostaa vähäpätöiseltä, ja suhteessa pitäisi olla luottamusta, mutta saatat yllättyä siitä, missä toisen rajat menevät. On parempi tietää niistä, Saag kirjoittaa.

– Säästöt. Miten paljon olette tienanneet ja [paljonko rahaa on] yhteensä? Paljonko palkkanne ovat? Onko tilanne kestävä? [Ostetaanko] asunto? Talo? Huoneisto? Saag kirjoittaa.

Millaiset hautajaiset haluat?

Hän puhuisi kumppanin kanssa myös niin sanotuista viimeisistä toiveista ja muista kipeistä aiheista.

– Millaiset hautajaiset haluat? Entä, jos toinen teistä halvaantuu? Kuka otetaan kummiksi? Entä epävarmat tapahtumat? Kuolema? Puhukaa siitä, puhukaa kaikesta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hän huomauttaa, että rakkaus pitää parisuhteen koossa, ja rakastamiseen täytyy sitoutua aktiivisesti, vaikka huonojakin aikoja voi olla edessä.

– Hankkiudu eroon "prinsessa ja prinssi ikuisesti onnellisina" -ajatusmaailmasta, niin kaikki menee hyvin, hän kuvailee.

Saag huomauttaa, ettei tahallisesti maininnut esimerkiksi ihmisten perhetaustaa, ammattia tai koulutustasoa.

– Millään näistä ei ole pitkässä juoksussa väliä. Et ole hyvä ihminen vain pinnallisten ominaisuuksien perusteella, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat