Sää jatkuu loppuviikon sateisena ja viileänä – myös lakkiaispäivän yllä häälyy kuurosateiden riski

Sää jatkuu epävakaisena ja viileänä koko loppuviikon. Lakkiaispäivänä kuuroriski on suurin maan pohjois- ja keskiosissa. Etelässä sen sijaan väistetään pahimmat sateet.

Tänään on tiedossa sadekuuroja, jotka painottuvat etenkin maan keskiosaan. Lämpötilat vaihtelevat 12 ja 17 plusasteen välillä. Lämpimintä tiistaina on maan eteläosissa.

Loppuviikon lämpötilat pysyttelevät etelässä 15 plusasteen ja pohjoisessa 10 plusasteen tuntumassa.

Tuuli voimistuu keskiviikon ja torstain välisenä yönä

Keskiviikkona runsaimmat sateet keskittyvät pohjoiseen. Maan etelä- ja keskiosissa sen sijaan on poutaista ja aurinkoista, mutta melko tuulista. 

Tuulet voimistuvat koko maassa keskiviikkoillaksi. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä tuuli saattaa aiheuttaa pieniä vahinkoja Perämeren rannikolla.

– Saattaa käydä lähestulkoon myrskylukemissa Perämerellä, kertoo meteorologi Aleksi Jokela.

Myös torstaina ja perjantaina on tiedossa sateita, jotka keskittyvät maan pohjois- ja keskiosiin. Etelässä todennäköisesti säästytään sateilta. Sää pysyy kuitenkin melko viileänä.

"Lakkiaispäivä näyttää etelässä melko hyvältä"

Sadekuurojen mahdollisuus on olemassa viikonloppuna koko maassa. Lauantaina eli lakkiaispäivänä suurin kuuroriski on jälleen maan pohjois- ja keskiosissa. Etelässä sadekuurojen todennäköisyys on pienempi.

– Tällä hetkellä lakkiaispäivä näyttää etelässä melko hyvältä, Jokela sanoo.

Etelä- ja länsirannikolla on tiedossa melko poutainen, mutta myös tuulinen lakkiaissää. Ensi viikolla koko maahan voi olla tiedossa poutaisempaa ja lämpimämpää säätä.

Lue myös:

    Uusimmat