Mainos

Sää syynä AirAsian turmaan?

AirAsian koneen putoamisessa huonolla säällä oli ratkaiseva merkitys, arvioi Indonesian ilmatieteen laitos.

Laitoksen tietojen mukaan Airbus-kone lensi vajaa viikko sitten keskellä myrskyä.

Laitoksen johtaja professori Edvin Aldrian kertoo BBC:lle, että olosuhteet olivat koneen lentokorkeudessa erittäin suotuisat jään muodostumiselle.

Merellä turmakoneen etsinnöissä on löydetty kaksi suurta esinettä. Indonesian etsintä- ja pelastusviraston johtajan Bambang Soelistyon mukaan esineet ovat 30 metriä vedenpinnan alapuolella.

– Olemme löytäneet öljyläikän ja kaksi suurta lentokoneen osaa. Voin vakuuttaa, että nämä ovat etsimämme AirAsian koneen osia, johtaja kommentoi toimittajille.

Etsintävirasto yrittää saada kuvattua esineet kauko-ohjattavalla vedenalaisella laitteistolla. Voimakkaat merivirrat kuitenkin vaikeuttavat tutkimuksia. Myöhemmin osia tutkimaan yritetään lähettää myös sukeltajia.

Merestä on tähän mennessä löydetty noin 30 ruumista. Etsijät haravoivat myös Borneon saaren rantoja sen varalta, että ruumiita olisi huuhtoutunut sinne saakka.

Indonesian Surabayasta Singaporeen matkalla ollut Airbus-kone katosi tutkasta viime viikon sunnuntaina lennettyään vajaan tunnin. Koneessa oli 162 ihmistä. Heistä valtaosa oli indonesialaisia.

Indonesian viranomaisten mukaan AirAsialla ei ollut lupaa liikennöidä kyseisellä reitillä sunnuntaisin eikä yhtiö ollut pyytänyt lupaan muutosta. AirAsian lennot Surabayasta Singaporeen on nyt keskeytetty tutkimusten ajaksi. Viranomaiset aikovat käydä lähipäivinä läpi kaikki AirAsian lentoaikataulut Indonesiassa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.