Rypäleenpoljennan Suomen mestaruus ratkesi – voittotulos: 9,2 kiloa mehua kymmenessä minuutissa

Rypäleenpoljennan Suomen mestaruus ratkesi 1:36

Tänään on kilpailtu kolmatta kertaa rypäleenpoljennan Suomen mestaruudesta. Kisat järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa Viini ja ruoka -messuilla. Mestaruutta tavoitteli neljä joukkuetta.

Takahuoneessa valmistaudutaan kovaan kisaan. Mukana on neljä kilpailijaparia: Kari Aihinen ja Linnea Vihonen, Jaakko Heinimäki ja Arto Kivimäki, Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff sekä Samuel Muir ja Saara Alander. Osa kilpailijoista tietää, mitä on luvassa, osa ei.

– Sadonkorjuu viinitilalla on tuttua, mutta siellä on enempi käytetty pneumaattista pressiä, muistelee Jaakko Heinimäki.

– Kaikenlaista muuta on tullut poljettua, mutta rypäleitä ei, tunnustaa Arto Kivimäki.

– Tähän on harjoiteltu maistelemalla hyviä viinejä niin kuin ennenkin ja se on ainakin toiminut tähän saakka hyvänä valmistautumiskeinona, huomauttaa viimevuotista mestaruutta puolustava Riku Rantala.

45 kiloa rypäleitä poljettavana

Jokaisella parilla on poljettavana 45 kiloa rypäleitä. Aikaa on kymmenen minuuttia ja tavoitteena saada puristettua mahdollisimman paljon rypälemehua.

– Erittäin raskasta. Todella kova intervallitreeni, puuskuttaa Rantala kisan puolivälissä.

"Oppia kaiken ikää"

Lopuksi mitataan, paljonko kilpailijat saivat puristettua mehua. Voittajapari, Rantala ja Milonoff, on ylivoimainen, tulos 9,2 kiloa. Muiden kilpailijoiden tulos vaihtelee 7-7,6 kilon välillä.

– Tässä, jos jossain ollaan läsnä ja pitää olla 100-prosenttisesti läsnä ihan joka ikinen hetki, jotta voittaa, uskoo Milonoff.

– Näin 44-vuotiaana, kun voi jossain asiassa voittaa Suomen mestaruuden, niin pitää olla aika tyytyväinen. Ja tämä kertoo siitä, mihin maailma on menossa: oppia kaiken ikää, kommentoi Rantala.


Lue myös:

    Uusimmat