Ryhmäliikuntatuntien ärsyttävimmät tyypit – tunnistatko itsesi?

Täyteen jumppasaliin mahtuu myös niitä tyyppejä, joille muiden jumppaajien huomioon ottaminen tuntuu liian vaikealta. Pahimmillaan välinpitämättömyys on jopa turvallisuusriski.

Ryhmäliikuntatunneilla saa motivaatiota kanssahikoilijoilta. Muiden kanssa treenatessa on pakko pysyä tahdissa ja viimeisimmät toistot kestää ryhmäpaineen alla. Ohjaaja kannustaa vieressä, jos osoittaa väsymisen merkkejä.

Yksin treenaaminen sopii toisille paremmin, mutta monelle ryhmän kanssa treenaaminen on henkireikä. Jumppasalissa vaaditaan kuitenkin yhteisiä pelisääntöjä, jotta tunti onnistuu. Säännöt eivät kuitenkaan ole kaikille aina selvät.

Jumppaajat tunnistavat varmasti nämä ihmistyypit omalta tunniltaan. Ethän kuitenkaan kuulu itse heihin?

Fani

Fanit kyselevät ohjaajan kuulumiset ennen tuntia ja kommentoivat liikkeiden tehoa jo tunnin aikana. Fanit vihaavat sitä, jos heidän lempiohjaajansa on sairaana ja joku tulee sijaistamaan. Sijainen ei ikinä hoida hommaansa yhtä hyvin ja saa vähintäänkin tympeitä katseita osakseen. Fanit saattavat myös jäädä höpöttämään ohjaajan kanssa tunnin jälkeen, jolloin muiden on hankalampaa käydä kysymässä ohjaajalta itseään mietityttäviä kysymyksiä.

Haisuli

Haisuli ei välttämättä haise hielle, mikä toisaalta kuuluukin tiukkatahtiselle jumppatunnille, vaan parfyymille! Löyhkä käy nenään ja joskus jopa henkeen. Haju ei myöskään ole voinut säilyä niin vahvana koko päivää, vaan sitä on selkeästi lisätty juuri ennen tuntia pukuhuoneessa. Älä siis lisää tuoksuasi ennen tuntia, mutta älä myöskään unohda deodoranttia.

Huitoja

Alkulämmittelyissä hypitään ja liikutaan. Huitoja kuitenkin huitoo käsillään ja jaloillaan ympäriinsä katsomatta yhtään, onko liian lähellä vierustoveria. Älä aiheuta kanssajumppailijoille mustan silmän pelkoa, vaan katso, mihin huidot. Kukaan ei halua suorittaa alkulämmittelyjään iskuja samalla väistäen.

Hölöttäjä

Hölöttäjä tarvitsee toisen samanlaisen kaverikseen, jotta voi käydä tunnin aikana läpi lähiviikkojen kohokohdat. Juomatauolla juttu jatkuu. Kukaan ei kuitenkaan halua kuulla ihmissuhdedraamoistasi tai työpaikkasi ongelmista.

Kömpelö

Kömpelyys harmittaa eniten kömpelöä itseään. Mikään liike ei ole hänelle ”helppo askelsarja”. Kömpelöä hävettää ja nolottaa, mutta minkäs teet. Kömpelö uskoo sitkeästi, että koordinaatio paranee toistojen myötä, mutta joutuu usein pettymään. Kömpelö herättää useimmin ärtymyksen sijaan empatiaa, kunhan Kömpelö ei satu juuti sinun eteesi, jolloin hän sekoittaa sinutkin askelillaan.

Laulaja

Laulaja osaa jokaisen biisin sanat ulkoa, eikä voi olla laulamatta muutamaa sanaa mukana aina silloin tällöin. Yleensä laulaja onkin ohjaaja.

Mies

Miehet ovat useimmilla jumppatunneilla vähemmistö, eikä heidän osallistumisensa sinänsä ärsytä varmaan ketään. Mies on kuitenkin se, joka näyttää äärettömän vaivaantuneelta ja nolostuu helposti, jos liikkeet ovat liian aerobicmaisia, eikä koreografia luonnistu. Miehensä mukaan pakottanut jumppaaja ei saa sympatiaa osakseen – mitäs raahasi miehensä mukaan! Joskus Mies taas pakkaa pump-tunnilla tankoonsa niin paljon painoa, että saa kaikki muut näyttämään heiveröisiltä. 

Mököttäjä

Jumppatunneilla yritetään ylläpitää energistä ja iloista fiilistä. Moni kuitenkin tuntuu olevan aina pahalla päällä, eikä hymyä irtoa millään – edes ohjaajalle. Mököttäjä lannistaa muidenkin fiilistä, sillä nyrpeät naamat pistävät silmään peileistä. Mielensä pahoittajat saattavat suuttua myös, jos jokin liike on heille liian vaikea tai se on liian rankka. Pahimmillaan Mököttäjä lähtee kesken kaiken pois ovet paukkuen.

Peruuttaja

Peruuttaja ei pysy paikallaan, vaan lähenee jokaisella askelkyykyllä uhkaavasti sinua. Peruuttaja ei tee sitä kuitenkaan tahallaan – hän ei vain yksinkertaisesti pysy paikoillaan.

Roudari

Roudari vie välineensä paikoilleen jo loppuvenyttelyn aikana. Rentouttava venyttelytuokio on monelle tunnin paras osuus! Älä siis häiritse muita asettamalla painoja kovaäänisesti telineisiin, kun toiset ovat juuri saavuttaneet rauhallisen ja rentoutuneen olon.

Sooloilija

Sooloilijat vetävät liikkeet aivan omassa tahdissaan ja omalla tyylillä. Jos ohjaus ei kiinnosta, kannattaisi harkita salin puolella treenaamista. Sooloilijat vetävät lämmittelynsäkin omalla tyylillä, eivätkä edes yritä pysyä koreografioissa mukana.

Takarivin sankari

Toiset viihtyvät paremmin takarivissä, jossa voi ainakin varata tarpeeksi tilaa taakseen. Takarivin paikka on hyvä myös silloin, kun on ensimmäistä kertaa uudella tunnilla. Takana ei sekoita ketään muuta omilla kuviollaan tai joudu häpeämään itse. Takariviin on kuitenkin tunkua. Joku Sankari nimitääin änkeää aina vielä sinunkin taaksesi. Hyvästi tila ja treenirauha. Saatat joutua vielä itse siirtymään.

Trenditietoinen

Trenditietoinen ei usein varsinaisesti häiritse ketään, mutta saa muut tuntemaan olonsa nuhjuiseksi vanhoissa treeniverkkareissaan ja ilmaisissa mainospaidoissaan. Trenditietoisella on yhteen sopivat trikoot ja toppi sekä jaloissa käyttämättömän näköiset lenkkarit. Juomapulloksi ei kelpaa tyhjä vissypullo. 

Vakkari

Vakkareilla on oma sanattomalla sopimuksella sidottu paikkansa salissa, johon kukaan muu ei saa mennä. Muuten saat osaksesi ilkeitä katseita. Etkä vain kyseisen paikan vakkarilta, vaan kaikilta vakkareilta. Näin on aina ollut ja tulee olemaan.

Änkeäjä

Jos itse menet tunnille ajoissa, asettaudut mukavalle etäisyydelle vierustoverista ja katsot, että sinulla on tarpeeksi tilaa välineillesi ja eri liikkeiden tekemiseen. Saliin änkeää kuitenkin aina joku viimeisten joukossa ja tunkee liian lähelle viereesi. Jumppaaminen on mahdotonta, kun vierustoveri on vain käsivarren mitan päässä sinusta. Änkeäjä aiheuttaa myös turvallisuusriskin, sillä joudut varomaan sekä omiin että Änkeäjän välineisiin kompastumista koko tunnin ajan. Änkeäjä voi olla myös se, joka kiirehtii saliin ensimmäisenä varatakseen hyvän paikan, ja odottaa sitten kärsimättömästi jalkaansa polkien tunnin alkua.

Lue myös:

    Uusimmat