Nämä tavat saavat työkaverisi raivon partaalle – sorrutko?

Etkö uskalla antaa palautetta aiheesta?"Pelkäämme, että meistä tulee hankalia ihmisiä" 4:25
Etkö uskalla antaa palautetta aiheesta? Katso vinkit.

Tietyt tavat voivat saada työkaverin ärsyyntymään. Vältä näitä!

Ärsyttääkö sinuakin työkaveri, joka viheltelee joka päivä sitä samaa biisiä, muttei koskaan pääse loppuun asti? Päivästä toiseen jatkuva lurittelu voi saada pinnan kiristymään.

Työpaikkaterapeutti Brandon Smith kertoo New York Postille, että siinä missä jotkut työtoverien ärsyttävistä tavoista voivat olla etikettivirheitä, toiset johtuvat kypsyyden tai tunneälyn puutteesta. Toiset kollegat eivät vain kenties välitä, ärsyttävätkö he tavoillaan vai eivät.

New York Post listasi tapoja, jotka ainakin ärsyttävät työkavereita. Ethän itse sorru näihin?

Liika paljastelu

Kaikilla työpaikoilla ei ole tiukkaa pukeutumiskoodia, joten vaatetuksen valinta voi toisinaan herättää hämmennystä muissa. Kesän jälkeen saattaa unohtua, ettei työpaikalle voi marssia rennoissa lomavaatteissa.

Eräässä mainostoimistassa nainen ilmestyi työihin näennäisesti vain miesten kauluspaita ja korkokengät yllään. Firmassa työskentelevä Jennifer kertoo New York Postille, että pian kaksi muuta naista ilmestyivät töihin tismalleen samanlaisessa asussa.

– Toimiston miehet valittivat, että se oli häiritsevää.

Naisia pyydettiinkin käymään kotona vaihtamassa vaatteensa. Kävi ilmi, että naisilla oli kyllä ollut paidan alla piilossa hameet – joskin minimittaiset. Yhtiö on suunnitellut kuitenkin pukeutumissääntöjen käyttöönottoa.

Huomion kiinnittäminen puhelimeen, ei juttukumppaniin

Jos haluat viestittää jollekulle, jonka kanssa olet, että sinulla on jotain tärkeämpää meneillään kuin heille puhuminen tai päivän suunnitelmasta keskusteleminen, niin katso puhelintasi tapaamisen aikana, kehottaa urakonsultti Alyssa Gelbard.

– Se on epäkohteliasta, se vaikuttaa tuottavuuteen ja jopa työntekijän onnellisuuteen, Gelbard selittää.

Asiantuntijan mukaan sellaisten ihmisten kanssa on vaikea ylläpitää suhteita, jotka vain tuijottavat puhelintaan. Hänen mukaansa myös äänelliset ilmoitukset puhelimen sovelluksissa ovat omiaan ärsyttämään muita.

Haisevien salikamppeiden raahaaminen työpisteelle

Liikunnallinen elämäntyyli tekee ihmisistä yleensä onnellisempia ja saattaa jopa vähentää työntekijän sairaspoissaoloja, mutta työkaverit eivät välttämättä nauti treenaavasta kollegasta – tai ainakaan treeniharrastuksen hajuhaitoista. Jätätkö sinä hikiset vaatteesi kuivumaan esille pyöräiltyäsi kilometrikaupalla töihin tai jäävätkö salitossusi haisemaan pöydän alle aamusalin jälkeen?

Työpisteen täyttäminen henkilökohtaisella roinalla

Kuinka monta kenkäparia olet hillonut pöytäsi alle? Tracy-niminen nainen kertoo New York Postille, että hänen työpaikallaan on kaksikin naista, joilla tuntuu olevan enemmän kenkäpareja työpaikallaan kuin kotonaan.

– Ihmiset alkavat ärsyyntyä, Tracy kertoo.

Miten selvitä ongelmista?

Smith kehottaa ottamaan ongelman esiin ensin huumorilla. Jos se ei toimi, hän suosittelee aloittamaan keskustelun hellyttävästi: "En tiedä, kuinka lähestyisin tätä asiaa. Tiedän, ettei tarkoituksesi ole loukata minua, mutta olisiko mitään mahdollisuutta muutokseen?"

Smith muistuttaa huomioimaan, etteivät useimmat ihmiset ole tahallaan ärsyttäviä tai loukkaavia. Ne näyt, äänet tai hajut, jotka sinua vaivaavat, voivat olla heille täysin luonnollisia.

– Jos et voi elää sen kanssa, sinun on pakko puhua siitä, hän toteaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat