Mainos

Ryanair alkaa laskuttaa matkalaukuista

Halpalentoyhtiö uskoo säästävänsä matkalaukkujen lisämaksulla kymmeniä miljoonia euroja vuodessa vähentyneinä työvoimakuluina.

Suomeen liikennöivä halpalentoyhtiö Ryanair ryhtyy perimään maaliskuusta lahtien erillistä maksua matkalaukuista. Jos matkustaja lähtöselvittää matkalaukkunsa, tästä peritään kolmen ja puolen euron lisämaksu. Käytännössä tämä tietää sitä, että Ryanairilla matkustavan nelihenkinen perhe joutuu maksamaan 14 euroa lisähintaa.

Ryanair puolustelee uutta maksuaan sillä, että jos ihmisillä on vähemmän matkatavaraa, se tarvitsee vähemmän työntekijöitä lähtöselvityksiin. Yhtiö uskoo säästävänsä tempulla kymmeniä miljoonia euroja vuodessa.

Lentoyhtiöiden yhä koveneva kilpailu on johtamassa siihen, että ne joutuvat etsimään uusia tulonlähteitä ja säästökohteita. Tampereen ja Lontoon väliä lentävä Ryanair on esimerkiksi väläytellyt, että tulevaisuudessa se aikoo rahastaa lentävillä kasinoilla.

Finnair ei tässä vaiheessa kaavaile asiakkailleen uusia maksuja, vakuuttaa Britannian johtaja Mikko Paronen.

- Halpalentoyhtiöt etsivät koko ajan uusia keinoja, joilla ne pystyvät tuottamaan lisää rahaa itselleen. Ja tämä nyt on tietenkin ensimmäinen helppo keino laskuttaa, kun ihmiset yleensä matkustavat matkatavaroiden kanssa ja ne on pakko ottaa mukaan, Paronen sanoo.

Pohjoismainen lentoyhtiö Blue1 aloittaa maaliskuussa lennot Helsingin ja Lontoon välillä, mikä tietää myös Finnairille kovempaa asiakas- ja hintakilpailua. Aiemmin samalla reitillä lensi hollantilainen halpalentoyhtiö Buzz, mutta se lopetti lennot vuoden kokeilun jälkeen kannattamattomina.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 16.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.