Ruutu tulevasta perheenlisäyksestä MTV:lle: Lisää säpinää taloon!

Sääntöjen rajamailla liikkuvista otteistaan pelaajauransa aikana tunnettu ex-jääkiekkoilija Jarkko Ruutu on onnellinen aviomies ja perheenisä.

Ex-kiekkotähti Jarkko Ruutu, 40, ja Sofia Ruutu, 27, odottavat tällä hetkellä toista lastaan.

– Sitä odotellessa. Taitaa tulla lisää säpinää taloon. Se on nytkin täyttä rallia aamusta iltaan. Se on välillä kuluttavaa, mutta siitä saa kuitenkin niin paljon. Eipähän ole vapaa-ajan ongelmia, Ruutu nauraa MTV.fin haastattelussa.

– Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Sofiasta. Hän on hieno nainen. Olen ollut onnekas.

Ruutu puhuu Tuomas Nyholmin kirjoittamassa elämäkerrassa Jumalainen näytelmä (Otava) erittäin lämpimästi esikoistyttärestään ja vaimostaan.

"Siinä se makaa. Sängyllä. Avuttomana ja unisena pötkylänä, jonka neljä raajaa sätkii vielä vähän hallitsemattomalla tavalla joka suuntaan. Välillä se katsoo sen näköisenä, että asiaa olisi vaikka kuinka, mutta keinot viestin välittämiseen ovat hämärän peitossa. Tiedän kyllä tunteen."

– Peiton päällä makaa Greta. Minun tyttäreni. Kahdeksan kuukauden ikäinen esikoiseni, jonka Sofia (Ruutu, Jarkon vaimo) on tuonut sänkyymme. Pienellä ihmispötköllä on kaikenlaista asiaa koko ajan. Välillä täytyy vähän nauraa ja huiskia kaikkiin mahdollisiin suuntiin samaan aikaan, ilman mitään sen kummempaa syytä. Isän sieraimista on välillä mukava nykiä, Ruutu kertoo lämpimästi kirjassa.

Ruutu kuvailee asiaa ihmeelliseksi ja hienoksi.

– Luulin osaavani vaikka mitä, mutta yhtäkkiä olen, 39-vuotiaana, joka päivä haavi auki. Ja niin onnellinen.

Kovanaamana kiekkokaukaloissa tunnetulla Ruudulla on siis myös herkkä puolensa.

"Herään aamulla maailman parhaan ja häikäisevän kauniin vaimon vierestä. Se tuntuu joskus ihan uskomattomalta; miten ihmeessä olen onnistunut saamaan hänet rinnalleni tähän elämään?"

Ruutu toteaa MTV.fin haastattelussa, että isyys ei ole muuttanut häntä.

– Olen ollut muutenkin pehmeä siviilissä. Pelihommat ja siviilipuoli ovat kaksi täysin eri asiaa. Oma lapsi on tärkeä asia elämässä, mutta en koe, että se olisi pehmentänyt minua. Kuten todettua, olen niin pehmeä muutenkin.

– Isyydessä parasta on arki. Kun saa nähdä tyttären kasvavan. Se kokonaisuus. Sitä on vaikea selittää. Kaikki, kenellä on lapsia, tietävät sen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja