Ruotsissa valtava kuohunta, päävalmentaja jyrähti – "Zlatan ei kuulu MM-suunnitelmiin"

Keskustelu Zlatan Ibrahimovicista käy Ruotsissa kierroksilla. Maajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson pysyy tiukkana supertähden MM-osallistumisesta.

Ylälaidan videolla Zlatanin satumainen ensiesiintyminen Los Angeles Galaxyn paidassa huhtikuun alussa.

Ibrahimovic päätti maajoukkueuransa Ranskan EM-kisoihin. Sen jälkeen hänen osansa maajoukkueessa on puhuttanut muutamaan otteeseen, mutta pari kuukautta ennen MM-kisoja keskustelu on kiihtynyt äärimmilleen. Hän löi itse vettä myllyyn Jimmy Kimmelin keskusteluohjelmassa.

– Olen menossa MM-kisoihin, kyllä, Zlatan sanoi.

Kimmel tivasi jatkokysymyksellä, tarkoittaako Ibrahimovic pelaamista.

– Sanon vain, että olen menossa MM-kisoihin. Jos sanon enemmän, minut hirtetään, joten minun täytyy olla varovainen. Mutta MM-kisat eivät ole MM-kisat ilman minua, Zlatan kommentoi mystisesti.

Päävalmentaja Andersson kimmastui jo MM-paikan varmistuttua, kun Zlatanista kyseltiin jatkuvasti. Nyt hän on tehnyt selvät linjauksensa Fotbollskanalenin haastattelussa.

– Zlatan ja muutamat muut pelaaja sanoivat EM-kisojen jälkeen, etteivät halua olla mukana ja minä kunnioitan sitä. Mutta en voi itse lähteä mukaan siihen, mitä media spekuloi ja mitä Zlatan itse puhuu. Minä pysyn siinä, mitä olemme puhuneet keskenämme. Minä olen maajoukkueen päävalmentaja ja valitsen joukkueen. Jos joku vaihtaa mieltään, hänen pitää keskustella minun kanssani, Andersson linjasi.

– Jos joku on valinnut jättäytyä maajoukkueesta, minusta heitä ei pidä suostutella. Minä kunnioitan sitä, mitä minulle on sanottu.

Andersson teki selväksi, ettei Ibrahimovic ole soittanut hänelle. Zlatan ei siis kuulu tällä hetkellä Anderssonin MM-suunnitelmiin.

– Ei, ei missään nimessä. Koska hän on sanonut "ei". Ne muutkaan, jotka ovat sanoneet "ei", eivät kuulu myöskään. Ne lähtevät, jotka ovat kertoneet, että haluavat olla mukana, niin selvästi, Andersson totesi.

"Zlatan on yksinäinen susi"

Kansainvälisessä mediassa on myös levinnyt maalivahti Karl-Johan Johnssonin lausunnot. Johnssonin mukaan Andersson tekee päätökset, mutta hänen sanoistaan voi tulkita, että Ibrahimovicin paluu sekoittaisi tilannetta.

– Me pääsimme MM-kisoihin ilman häntä ja minusta me voimme pärjätä MM-kisoissa ilman häntä. Valmentaja tekee päätökset, jos hän haluaa Zlatanin mukaan. Olen varma, että jos hän tulee, hän pelaa hyvin, Johnsson sanoi ranskalaisen Main Opposee -blogin julkaisemassa videossa.

– Me pelaamme joukkueena, kaikki pelaajat yhdessä. Zlatanin kanssa – hän on ihmisenä ja pelaajana individualisti – ja peli kulkee hänen kauttaan. Sen sijaan nyt me pelaamme joukkueena yhdessä, Johnsson pyöritteli.

– Pelityyli on erilainen, jos joukkueessa on Zlatan, Cristiano (Ronaldo) tai (Lionel) Messi, koska he ovat maailmanluokan pelaajia ja heidänlaisiaan pelaajia pitää käyttää voittamiseen ja pelata erityisellä tavalla. En tiedä haluaako valmentaja niin isoa muutosta, koska koko pelisysteemiä pitäisi muuttaa, hän totesi.

Ruotsi voitti jatkokarsinnassa Italian yhteismaalein 1-0. Haaste kisoissa on kova, sillä Ruotsin kanssa samassa lohkossa pelaavat Saksa, Meksiko ja Etelä-Korea.

Lue myös:

    Uusimmat