Mainos

Ruotsissa syyttömäksi todettu terroriepäilty järjestää juhlat koko maalle

Irakilainen turvapaikanhakija on kutsunut koko Ruotsin juhliinsa, jotta hänen maineensa saataisiin puhdistettua virheellisen terroriepäilyksen jäljiltä, The Local -julkaisu kertoo.

Moder Mothanna Magid vapautettiin ilman syytteitä ja kaikki epäilykset hänen yhteyksistään terrorismiin kumottiin viime kuussa kolme päivää sen jälkeen, kun Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo oli pidättänyt hänet turvapaikanhakijoiden majoituskeskuksessa Bolidenissa.

22-vuotias mies kertoi medialle, ettei hän kanna kaunaa poliiseille pidätyksen takia. Tänään hän on järjestämässä suuret juhlat edistääkseen ruotsalaisten ja maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden ystävystymistä.

”Moder asuu Bolidenissa. Jos pääset sinne perjantaina, hän kutsuu sinut juhlimaan kanssaan olitpa missä päin Ruotsia hyvänsä. Vaikka omassa olohuoneessasi. Me Moderin kanssa juhlivat haluamme tehdä niin kaikkien kanssa, jotka ovat asuneet Ruotsissa pitkään tai vasta tulleet tänne”, Facebookiin postatussa kutsussa kirjoitetaan.

Tapahtumaa on järjestämässä myös Johan Gärdebo, joka kertoi The Localille, kuinka hän vakuutti Magidin laajentamaan juhlakutsun Facebookiin ja koko Ruotsiin.

– Luin Östersunsposten-lehden artikkelin, jossa hän kertoi haluavansa järjestää juhlat Bolidenissa. Ajattelin, että haluaisin juhlia hänen kanssaan, mutta asun Knivstassa ja se on pitkän matkan päässä, Gärdebo kertoi.

Hän oli ottanut yhteyttä Magidiin ja selittänyt suunnitelmansa koko maan laajuisesta tapahtumasta. Magid oli ensin epäröinyt, mutta suostunut lopulta.

Kaikkia, jotka eivät pääse paikalle Bolideniin, on kehotettu kutsumaan uusia tuttavia ja tuntemattomia kotiinsa laittamaan ruokaa yhdessä.

– Ideaalitilanne olisi oppia tuntemaan uusia ihmisiä. Moni ruotsalainen oudoksuu uusia tulijoita, samaan tapaan kuin he oudoksuvat ruotsalaisia. Tällä tavalla he saavat rohkeutta hakeutua toistensa pariin, juhlat kotonaan järjestävä Gärdebo kertoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.