Mainos

Ruotsissa nuoret pojat myyvät tyttöjä useammin seksiä – Suomessa vielä tabu

Asiantuntijan mukaan kukaan ei tiedä, kuinka paljon nuoret pojat myyvät seksiä Suomessa.

Nuorten seksuaalista häirintää ennaltaehkäisevän Exit-hankkeen projektipäällikkö Tanja Auvinen kertoo, että muissa Pohjoismaissa kuten Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa tehtyjen tutkimusten mukaan pojat myyvät itseään kaksi kertaa useammin kuin tytöt.

– Tarkoituksemme on selvittää, mikä tilanne on Suomessa. Poikien halukkuudesta myydä itseään ei ole olemassa yhtään ainutta selvitystä. Nyt on vihdoin alettu avoimemmin puhua teinityttöjen seksin myymisestä, mutta poikien kohdalta tilanne on ollut vielä tabu. Aiemmin jopa viranomaisilla ja auttavilla tahoilla oli epäilyksiä siitä, että ilmiötä ei ole olemassa, toteaa Auvinen.

Auvinen kertoo kuulleensa kentältä erityisesti, että vanhemmat miehet yrittävät ostaa nuorilta homopojilta seksiä. Exit-hanke tekee asiassa yhteistyötä Setan kanssa.

– Selvittelemme juuri sitä, missä kaikkialla kauppaa käydään. Tarkoituksemme on tutkia tilannetta esimerkiksi verkon pelimaailmassa, jossa nuoret miehet ovat aktiivisia. Seksiä myyneistä ruotsalaisista pojista huomattavasti suurempi osa oli homo- tai biseksuaalisesti suuntautuneita. Lähes kaikki seksiä myyneet pojat olivat kokeneet seksuaalista hyväksikäyttöä elämänsä aikana, lisää Auvinen.

Ruotsin nuorisohallituksen selvityksen mukaan parikymmentätuhatta ruotsalaisnuorta on myynyt joskus seksiä. Seksin myyminen on yleisintä 16-vuotiailla. Ruotsissa nuoret myivät seksiä useimmiten riisumalla nettikameran edessä rahasta. Itseään myyneet nuoret käyttivät alkoholia useammin ja erityisesti pojat sortuivat rikoksiin tavallista enemmän.

Auvinen toteaa, että pojat ovat myyneet seksiä tyttöjä useammin myös Norjassa ja Tanskassa tehtyjen selvitysten mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.