Ruotsissa kaksi ihmistä kuollut baariammuskelussa – poliisilla uutta tietoa tapahtuneesta

Kaksi ihmistä kuoli ammuskelussa pubissa Ruotsin Sandvikenissa 1:08
Tältä surmapaikalla näytti tekoa seuranneena aamuna.

Ruotsin poliisin mukaan Sandvikenin ampujaa etsitään yhä. Ketään ei ole kuitenkaan etsintäkuulutettu. Ampuminen vaikuttaa poliisin mukaan paikalliselta välienselvittelyltä, ei osalta laajempaa jengiväkivaltaa.

Ruotsissa kaksi ihmistä kuoli ja kaksi haavoittui ampumisessa Sandvikenissa maan keskiosassa.

Ampuminen tapahtui pubissa Sandvikenin keskustassa eilen iltakymmenen jälkeen.

Poliisin tiedottajan Magnus Jansson Klarinin mukaan kuolleista toinen oli ampumisen kohde ja toinen oli sivullinen. Myös loukkaantuneet olivat sivullisia, hän kertoo.

Poliisi selvittelee tapauksen mahdollista yhteyttä Ruotsia piinaaviin jengiväkivaltaisuuksiin. Eilisen tapauksen jälkeen Ruotsissa on viime viikkojen aikana kuollut jo ainakin yhdeksän ihmistä vastaavanlaisissa väkivaltaisuuksissa.

TV4:n mukaan poliisi ei halunnut vielä aiemmin tänään ottaa kantaa siihen, onko tapauksella jengiyhteyksiä. Poliisi tutkii tapausta kahtena murhana. Pubin mukaan se on suljettu tänä viikonloppuna "tapauksen traagisen luonteen vuoksi".

Ampujaa etsitty helikopterilla

Paikalta paennutta ampujaa ei ole toistaiseksi löydetty. Paikalle lähetettiin useita poliisipartioita, ja ampujaa on etsitty myös helikopterilla.

Gefle Dagblad -lehden saamien tietojen mukaan 20-vuotias miestä etsittäisiin tekoon liittyen. Poliisi ei kuitenkaan vahvistanut tietoa TT:lle.

– Selvitämme yhteyksiä aiempiin Sandvikenin ampumisiin ja myös viimeaikaiseen väkivallan kierteeseen, Magnus Jansson Klarin sanoi.

Poliisin mukaan ampumisessa loukkaantuneiden tila ei ole hengenvaarallinen.

Jengiväkivalta jatkuu

Myös Tukholmassa ja Uppsalassa on viime päivinä tapahtunut useita ampumisia. Viime lauantaina nelikymppinen mies kuoli ampumisessa Tukholman länsiosassa Råckstassa.

Ruotsin hallitus kutsui alkuviikoksi koolle järjestäytyneen rikollisuuden torjunnasta vastaavan neuvoston ylimääräiseen kokoukseen jengiväkivallan vuoksi.

Väkivallan yltymisen osasyinä ovat Foxtrot-rikollisverkoston sisäiset välirikot ja kiistat sekä vihanpito kilpailevan Dalen-verkoston kanssa.

Foxtrot-verkostoa johtaa polisiin mukaan Turkissa majaileva jengijohtaja Rawa Majid, jota pidetään jengiväkivallan keskeisenä taustavaikuttajana. Ruotsi haluaa Turkin palauttavan Majidin Ruotsiin, mutta toistaiseksi tämän hankkima Turkin kansalaisuus on suojellut "kurdikettuna" tunnettua miestä palauttamiselta.

Viime vuonna Ruotsin jengiväkivaltaisuuksissa kuoli ennätysmäärä ihmisiä, kun jopa 60 ihmistä sai niissä surmansa.

MTV Uutiset Tukholmassa: ”Väkivallanteoista tullut arkipäivää. Hurjia juttuja” 4:07
MTV Uutiset Tukholmassa: ”Väkivallanteoista tullut arkipäivää – hurjia juttuja”

Juttua päivitetty 22.9.2023 kello 15.13.

 

Lue myös:

    Uusimmat