Teinipoika ammuttiin kuoliaaksi Tukholmassa – poliisi ottanut yhden kiinni

5:15
MTV Uutiset Live Tukholmassa 23.1.2023: Tämä uusimman väkivalta-aallon taustoista tiedetään.

Tukholmassa on ollut useita räjähdyksiä ja ampumisia joulusta lähtien. Ruotsin median mukaan moni väkivaltaisuuksista liittyy kahden ulkomailla asuvan miehen valtataisteluun.

Ruotsissa teini-ikäinen poika ammuttiin lauantaina kuoliaaksi ravintolan ulkopuolella Tukholman eteläpuolella Skogåsissa. Poliisi tutkii ampumista murhana.

Poliisi kertoo nyt, että yksi ihminen on pidätetty. Poliisi ei ole kertonut yksityiskohtia pidätetystä, kuten tämän sukupuolta tai ikää.

Hälytys ampumisesta tuli lauantai-iltana noin kello 18 paikallista aikaa. Myöhemmin illalla poliisi kertoi pojan kuolleen.

Tukholmassa useita räjähdyksiä

Tukholmassa on tapahtunut useita räjähdyksiä ja ampumisia siitä lähtien, kun tunnettu jengirikollinen kuoli joulupäivän ampumisessa Rinkebyn lähiössä.

Ruotsin pääkaupungissa on ajauduttu tilanteeseen, jossa räjähdykset ja ampumiset seuraavat toisiaan. Perjantain vastaisena yönä Tukholman luoteispuolella Akallassa räjähti.

– Vielä on liian aikaista sanoa, että nyt kuolleella ihmisellä olisi tekemistä aiempien tapahtumien kanssa. Mutta tiedämme, että tällaiset ampumiset liittyvät erilaisiin rikollisiin konflikteihin, poliisin tiedotusvastaava Carina Skagerlind sanoi Skogåsin tapauksesta TT:lle.

"Kurdikettu" ja "kreikkalainen" taistelevat vallasta

Ruotsalaismedian mukaan Tukholmassa on käynnissä muutamankin eri rikollisryhmän välinen konflikti.

Aftonbladetin mukaan moni viime viikkojen väkivaltatapauksista liittyy Dalen-rikollisverkostossa johtavassa asemassa olevan 24-vuotiaan miehen ja "kurdiketuksi" kutsutun 36-vuotiaan uppsalalaisen miehen väliseen konfliktiin. Miesten kerrotaan käyvän valtataistelua Sundsvallin huumemarkkinoista. 24-vuotias tunnetaan myös nimellä "kreikkalainen".

Aftonbladetin mukaan kumpikin miehistä asuu ulkomailla, joten molemmat osapuolet kohdistavat väkivaltaisuuksia esimerkiksi toistensa sukulaisiin.

Lisäksi Tukholmassa on Aftonbladetin tietojen mukaan meneillään ainakin kolme muuta väkivaltaista konfliktia. Lehden mukaan Rinkebyn joulupäivän henkirikos liittyy epäiltyyn kostonkierteeseen tunnetun räppäri Einarin murhasta lokakuussa 2021.

Vällingbyssä uudenvuodenaattona tapahtunut epäilty murha liittyy lehden tietojen mukaan taas kahden Hässelbyn rikollisverkoston väliseen konfliktiin. Lisäksi kahden kilpailevan verkoston välillä on käynnissä taistelu Farstassa.

Juttua muokattu 29.1.2023 kello 11.33: Päivitetty tuoreilla tiedoilla ja muokattu otsikkoa niiden mukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja