SVT: Ruotsin jengiväkivallasta epäilty "Kurdikettu" yrittää poistua Turkista italialaisena

MTV Uutiset Tukholmassa: ”Väkivallanteoista tullut arkipäivää. Hurjia juttuja” 4:07
MTV Uutiset Tukholmassa: ”Väkivallanteoista tullut arkipäivää. Hurjia juttuja” (15.9.2023)

Ruotsia piinaavan jengiväkivallan keskeisenä taustavaikuttajana pidetty, Turkissa majaileva epäilty jengijohtaja Rawa Majid yrittää poistua maasta väärennetyllä passilla, selviää Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n saamista tiedoista.

SVT on nähnyt kuvan, jossa on tiettävästi uusi väärennetty italialainen passi, jolla "kurdikettuna" tunnettu mies aikoo poistua Turkista.

Passissa lukeva nimi on italialainen ja se on kuvan mukaan myönnetty vuonna 2021. SVT:n tietojen mukaan passi on kuitenkin uusi.

Maa Majidin jalkojen alla on tulessa

SVT kertoi aiemmin, että Majid voi menettää saamansa Turkin kansalaisuuden Turkissa meneillään olevassa oikeusjutussa. Jos Majid menettää kansalaisuutensa, hänet voitaisiin laillisesti luovuttaa Ruotsiin.

SVT:n näkemistä turkkilaisen tuomioistuimen tiedoista käy ilmi, että miestä syytetään asiakirjaväärennöksestä kansalaisuuden hakuprosessin yhteydessä.

Miehen epäillään hakeneen kansalaisuutta Turkissa väärän nimen turvin, jotta hän olisi välttänyt kansainvälisen etsintäkuulutuksensa paljastumisen turkkilaisviranomaisille. Turkin kansalaisuutensa Majid sai irakilaisesta passistaan löytyvällä nimellä Miran Othman.

Mies on kiistänyt syytteet ja väittää vaihtaneensa nimeään Irakissa laillisesti.

Majid on SVT:n mukaan etsintäkuulutettu kansainvälisesti useista rikoksista, mutta Turkin kansalaisuus on toistaiseksi suojannut häntä oikeudelta.

Maa Majidin jalkojen alla on tulessa, sanoi SVT:n Turkin-kirjeenvaihtaja Tomas Thorén Aktuellt-ohjelmassa.

– On selvää, että Turkin kansalaisuus on suojellut häntä luovutukselta Ruotsiin. Tämä takuu katoaa, jos hän menettää Turkin kansalaisuutensa, Thorén sanoi.

Ruotsissa on syyskuun aikana tapahtunut useita jengeihin kytkeytyviä ampumisia. Poliisin mukaan viime aikojen väkivallan yltymisen osasyinä ovat Foxtrot-nimellä tunnetun rikollisjengin sisäiset välirikot ja kiistat sekä vihanpito kilpailevan Dalen-verkoston kanssa.

Lehtitietojen mukaan väkivalta on kohdistunut Foxtrotiin liittyvien ihmisten läheisiin.

Lue myös:

    Uusimmat