Mainos

Ruotsissa kaikkien aikojen lumikaaos: Tukholman liikenne täysin sekaisin – ihmisiä kehotettu pysymään kotona

1:07

Historiallisen runsas lumentulo on saanut pääkaupunki Tukholman kaaokseen Ruotsissa. Työpaikkaliikenne on ollut jumissa ja teillä on sattunut myös lukuisia onnettomuuksia ja teiltä suistumisia. 

Tukholmassa voimakas lumentulo on aiheuttanut jo nelisenkymmentä liikenneonnettomuutta. Poliisi on kehottanut ihmisiä jättämään autonsa kotiin ja liikkumaan julkisilla kulkuvälineillä tai kimppakyydeillä.

Kaaosta teillä lisää se, että aura-autot eivät pääse puhdistamaan teitä niille juuttuneiden ja niiden laidoille kinoksiin hautautuneiden ajoneuvojen takia.

Suurin osa kaupungin bussiliikenteestä on kuitenkin myös pysähdyksissä lumen takia. Tilannetta on yritetty helpottaa lisäämällä paikallisjuna- ja metroliikennettä.

Taksit kulkevat, mutta niitäkin on ollut erittäin vaikea saada sään ja suuren asiakasmäärän takia.

Lunta on tullut enemmän kuin koskaan Tukholman mittaushistorian aikana. Lumimittaukset alkoivat vuonna 1905 ja edellinen huippu oli vuonna 1985, kun pääkaupungissa mitattiin 29 senttiä lunta. Nyt ennätys on ylitetty kymmenellä sentillä ja lunta oli aamulla virallisten mittausten mukaan 39 senttiä. 

Meteorologit ennustavat lumisateiden jatkuvat. 

Lunta oli runsaasti jo eilen, mutta tilanne on pahentunut yön aikana. Kaikkia niitä, jotka töittensä puolesta pystyvät, on kehotettu pysymään kotona. 

0:32

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja