Ruotsissa Big Brother jatkuu koronakriisistä huolimatta – talosta lähtenyt asukas järkyttyi, kun totuus maailmantilanteesta selvisi: "Minun on vain hyväksyttävä se tosiasia..."

Kanadassa Big Brother -ohjelman kuvaukset keskeytettiin.

Koronaviruksesta huolimatta supersuosittu Big Brother -ohjelmaformaatti pyörii ympäri maailmaa, jossa ohjelmaan osallistujat eristetään ulkomaailmasta. 

Myös Ruotsissa kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä ja asukkaille on kerrottu tilanteesta.

Ruotsalainen Big Brother -kilpailija Daniel Glasman kertoo The Guardian-lehden haastattelussa tuntemuksistaan, miltä tuntui palata eristyksestä takaisin oikeaan maailmaa. Glasman oli BB-talossa 50 päivää. 

– Yritän prosessoida koko asiaa. On todella hankalaa, sillä olin eristyksissä tilanteen pahentuessa. Minun on vain hyväksyttävä se tosiasia, että maailma on muuttunut sillä aikaa, kun olin pois ulkomaailmasta, hän kertoo haastattelussa.

Glasmanilla ja muilla talon kisaajilla ei ollut tietoakaan taloon mennessä siitä, minkälainen kriisi koronaviruksesta on tulossa. 

– Meillä ei ollut hajuakaan silloin sen mittakaavasta ja sen leviämisestä. Silloin Ruotsissa ei ollut vielä todettu yhtään tartuntaa. Vitsailimme asukkaiden kanssa siitä, että ulkomaailma on muuttunut zombie-elokuvaksi, kun palaamme takaisin. 

Kanadassa BB-ohjelman kuvaukset päätettiin keskeyttää ja lahjoittaa ohjelman voittorahat hyväntekeväisyystyöhön koronaviruksen ehkäisemiseksi. Ohjelman oli tarkoitus alunperin kestää 21. toukokuuta saakka. 

Tuotantoyhtiö oli päättänyt jo ennen lopettamispäätöstä kuvata livelähetykset ilman yleistä. Lisäksi asukkaille kerrottiin perusteellisesti koronavirukseen liittyvistä faktoista sekä tehostettiin hygieniatoimenpiteitä..

Lähteiden mukaan kuitenkaan osa tuotannon työntekijöistä eivät olleet tyytyväisiä toimenpiteisiin, ja he päättivät lähteä pois tuotannosta ennen lopettamispäätöstä, asiasta kertoi CBC

Ruotsissa, Saksassa ja Brasiliassa ohjelma on edelleen käynnissä. 

Uusi kausi

Suomessa Big Brother -ohjelma palasi televisioon viime syksynä. Nelonen Media tiedotti eilen keskiviikkona (8.4.), että ohjelmasta tulee toinen kausi, joka nähdään tulevana syksynä. Tuleva kausi tulee olemaan pidempi kuin edellinen. Asukkaat olevat talossa peräti 12 viikkoa. 

Tiedotteessa kerrotaan, että he ottavat poikkeustilanteen huomioon kaikin tavoin, niin asukasrekryn aikana kuin itse tulevalla kaudella.

–  Asukkaiden ja muun työryhmän terveys ja turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, tiedotteessa kerrotaan.

Viime kauden voitti helsinkiläinen Kristian. Esittelytekstissä voittajan kerrottiin olevan sekatyömies, joka rakastaa väittelyä ja omaa vahvat mielipiteet.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Lue myös:

    Uusimmat