Selviytyjissä nähtiin yksityiskohta, joka sai katsojat epäilemään huiputusta – Susanna Penttilä paljastaa nyt, mistä on kyse

Yhdysvaltalainen tosi-tv-tähti arvostelee seurapiirikaunotar Susanna Penttilän Instagram-tyyliä:"Minulle tämä on liian seksikästä" 1:55
Yhdysvaltalainen tosi-tv-tähti arvostelee seurapiirikaunotar Susanna Penttilän Instagram-tyyliä: "Minulle tämä on liian seksikästä"

Susanna Penttilä selventää MTV Uutisille, miksi Selviytyjät Suomi -ohjelman kuvauksissa käytettiin tarkoin sahattuja puita. 

Televisiossa paraikaa pyörivässä Selviytyjät Suomi -seikkailuohjelmassa seurataan suomalaisjulkkisten elämää luonnon armoilla. Fyysisen kamppailun lisäksi myös henkistä jaksamista koetellaan juonimalla. Tämä oli kisassa mukana olevalle muotialan yrittäjä Susanna Penttilälle yllätys. Ennen koitokseen lähtöä hän oli harjoitellut ohjelmaa varten treenaamalla, mutta pelin todellinen henki selvisi hänelle myöhemmin.

– Joissain tilanteissa minun olisi pitänyt valehdella, mutten pystynyt. Päätin, että olen oma itseni leirissä ja katson, mihin asti se riittää, Penttilä toteaa Timantteja timantteja show & dinner -esityksen pressitilaisuudessa, joka nähdään lokakuun aikana Helsingissä sijaitsevassa ravintola Kappelissa.

Selviytyjiin lähtiessään Penttilällä oli yksi toive, hän halusi saada ystäviä ja niitä hän myös sai. Penttilästä ja Big Brother -ohjelmasta tutusta Ella Toivaisesta tuli läheisiä. 

– Olemme nykyisin yhteydessä päivittäin. Vaikka meillä on ikäeroa, hän on 23-vuotias, minä 49-vuotias, se ei ole esteenä, Penttilä paljastaa.

Huiputusta vai ei? 

Luonnon armoilla oleminen ei ole Penttilälle vierasta, sillä kymmenisen vuotta sitten hänet nähtiin Viidakon tähtösissä.

– Moni nauroi meille osallistujille, mutta todellisuudessa se oli osaltansa myös selviytymistä. Nukuin siellä kuukauden puumajassa hämähäkkien ja skorpionien keskellä.

Penttilä kertoo olevansa luontoihminen, eikä sen armoilla oleminen ahdista häntä.

– Suomen luontoa en tosin tunne omakseni, sillä en kestä kylmää. Tropiikissa viihdyn, tosin Selviytyjissäkin oli välillä kylmä. Öisin lämpötila saattoi laskea 15 asteeseen ja ilman kosteus meni luihin ja ytimiin. Aamulla herätessäni merinovillapaita saattoi olla litimärkä.

Tällä kaudella sosiaalisessa mediassa  on spekuloitu sitä, että joutuvatko kilpailuun osallistujat todellisuudessa selviytymään, vai huijataanko katsojia.

Elokuun lopussa ilmestyneessä jaksossa nimittäin nähtiin, kuinka selviytyjät kasasivat majaa, jotka koottiin tarkasti sahatusta puusta. Asiasta uutisoi tuolloin muun muassa Iltalehti.

– Seikkailijat löysi metsästä valmiiksi punottuja palmunlehtiä! Evoluution huippu! Pambupuutkin oli valmiiksi sahattu sopivan pitusiksi ja piilotettu lähi maastoon, Twitterissä kuhistiin. 

Kyse ei todellisuudessa kuitenkaan ollut siitä, että katsojia huiputettaisiin. Syy siihen on täysin ekologinen.

– Kyseisellä paikalla kuvataan monen eri maan Selviytyjät, ja siellä on lähes koko ajan kuvaukset käynnissä. Jos ottaisimme puuvarat sieltä, ei jäljellä olisi enää mitään ja luonto olisi täysin hakattu. Kyseessä on uskomattoman kaunis paikka ja sitä pitää suojella. Myöskään käärmeitä tai hämähäkkejä ei niin paljoa ollut kuin esimerkiksi Viidakon tähtösissä, koska ihminen luonnollisesti karkottaa ne, kun paikalla on lähes tauotta ihmisiä, Penttilä täsmentää.

Asiakkaat tukivat

Penttilä työskentelee täyspäiväisenä yrittäjänä Helsingissä sijaitsevassa muotiliikkeessään. Hän kiittää vakioasiakkaitaan siitä, että he tukivat häntä koronakriisin keskellä.

– Minulla ei ole rikasta miestä tai sukua taustalla, vaan kaikki elantoni tulee liikkeestäni. Tuotteidet hinnatkaan ei ole päätä huimaavat, joten täytyy tehdä paljon töitä sen eteen, että saa leivän pöytään. Korona-aikana kanta-asiakkaani päättivät antaa kaikki tukensa ja kiitos heidän, firma on pyörinyt. Koronan myötä olen vienyt vaatteita myös asiakkaiden kotiin.

Penttilä odottaa innoissaan, että pääsee pian Pariisiin, josta hän hankkii yleensä myymälän tuotteet.

– Olen käynyt siellä viimeksi talvella 2020, kun koronakriisi juuri alkoi. Sinne tuli täysi lockdown ja ystäväni ihmettelivät huvittuneina tilannetta. Ei mennyt aikaakaan, kun sama tilanne oli Suomessa. Se tuntui joltain maailmanlopulta, kun yhtäkkiä suurkaupunki hiljeni täysin, eikä ristinsielua näkynyt missään, Penttilä muistelee.

Pariisin-reissun lisäksi Penttilällä on tiedossa projekti televisiossa, josta hän ei voi vielä kertoa.

– En vielä kerro mitään,  etten paljasta liikaa, Penttilä hihkaisee silmät kirkkaana.

Lue myös:

    Uusimmat