Kanadan syrjäseuduilta koronaepidemian takia kotiin pyrkivä Tuija Pehkonen kertoo MTV:lle mutkikkaasta matkareitistään: "Oli vähän säätöä"

Haastattelussa Tuija Pehkonen ja Eero Ettala 3:02
Tuija Pehkonen ja aviomies Eero Ettala antoivat MTV:lle harvinaisen yhteishaastattelun Venla-gaalassa

Tuija Pehkonen ja kuvausryhmä lähtivät tiistaina Kanadan Inuvikista kohti kotia. Kuvaukset keskeytettiin koronaviruksen takia.

Juontaja Tuija Pehkonen matkusti viikko sitten Kanadaan kuvaamaan uutta tv-ohjelmaa. Tuotantoryhmän oli tarkoitus olla Inuvikin-kaupungissa, mutta koronavirustilanteen takia ryhmä aloitti kotimatkansa jo eilen tiistaina. Pehkonen kertoi asiasta Instagram-tilillään.

–Inuvikista lennetään parin pompun kautta Edmontoniin ja sieltä Calgaryn ja Amsterdamin kautta Helsinkiin, jos kaikki menee hyvin, Pehkonen viestitti MTV Uutisille tiistai-iltana Suomen aikaa ja kuvaili tunnelman olevan odottava.

Inuvikissa Pehkosen oli tarkoitus kuvata kuukauden ajan Ylen sarjaa, jossa neljä nuorta elävät kolme viikkoa, olematta yhteydessä ulkomaailmaan. Mukana oli muun muassa Diili-sarjasta tuttu Miisa Nuorgam.

Syrjäisellä paikalla sijaitseva Inuvik oli kuvauspaikaksi omiaan, sillä juontaja kertoi aiemmin Instagram-seuraajilleen, että ympärillä on lähinnä lunta ja aika tuntuu kylällä pysähtyneen vuosikymmenten taakse.

– Tietenkin ryhmää harmittaa jättää hyvin spesiaalit ja pitkään järjestetyt kuvaukset kesken, Pehkonen myöntää, mutta sanoo ryhmän ymmärtävän tilanteen vakavuuden.

– Kaikki ymmärtävät, että kyse on paljon tätä isommista asioista. Terveys ja turvallisuus ovat tietysti tärkeimmät asiat.

Kuvausryhmä on juontajan mukaan pysynyt Kanadassa terveenä ja hänen tietojensa mukaan kyseisellä alueella ei ole todettu koronavirustartuntoja.

– Toki varotoimet on otettu käyttöön myös täällä, ja esimerkiksi koulut ovat kiinni. Ja käsidesi on tietenkin loppu kaikkialla, Pehkonen kertoi.

Useat maat ovat koronaviruksen takia sulkeneet rajojaan ja Suomen rajat sulkeutuvat torstaina. Ulkoministeriö on suositellut ulkomailla olevia suomalaisia palaamaan mahdollisimman pian kotiin. Tilannetta hankaloittaa se, että lentoja on peruttu runsaasti.

Myös Pehkonen myöntää, ettei kotimatkan järjestely sujunut poikkeuksellisessa tilanteessa kaikkein helpoimman kautta .

– Paluumatkan järjestely oli vähän säätöä, mutta onneksi nyt näyttäisi, että pääsemme toivottavasti Suomeen torstaina. Tätä kovasti toivotaan, hän viestitti MTV:lle juuri ennen kotimatkan alkua.

Lue myös:

    Uusimmat