Mainos

Ruotsin vankilat savuttomiksi

Vankien etuja ajavan järjestön mukaan tupakointikieltoa ei voi toteuttaa, koska lain mukaan kielto ei koske asuntoja.

Tupakointi ruotsalaisissa vankiloissa ja pidätysselleissä loppuu runsaan vuoden päästä. Tammikuun alusta vuonna 2008 vangit ja pidätetyt saavat polttaa vain siihen osoitetuissa tupakkahuoneissa tai -parvekkeilla, kertoo uutistoimisto TT.

- Meillä on nyt vuosi aikaa löytää asiaan järkevä ratkaisu, sanoo Vankeinhoitolaitoksen henkilöstöasiantuntija Anne-Chatrine Älgevik.

Tupakointi on työympäristöongelma, ja tupakkalain tarkoituksena on suojella työntekijöitä savulta, hän muistuttaa.

Vankien etuja ajavan järjestön Frion mukaan tupakointikieltoa ei voi toteuttaa vankiloissa, koska lain mukaan kielto ei koske asuntoja.

Vankeinhoitolaitoksen johtajan Lars Nylénin mukaan vankiselli ei kuitenkaan ole asunto, vaan laitoksen omistuksessa oleva tila.

Tupakkalakia valmisteltaessa sellit määriteltiin poikkeuksiksi, joissa tupakointikieltoa ei voida toteuttaa työympäristösyihin vedoten. Muista syistä, esim. paloturvallisuussyistä, kielto voidaan kuitenkin lain mukaan panna täytäntöön.

Nylénin mukaan Vankeinhoitolaitoksella on painavat syyt ajaa tupakointikieltoa. Sillä on muun muassa kansanterveydellisiä vaikutuksia. Puhumattakaan siitä, että tupakointi on väärinkäyttöä ja se houkuttaa käyttämään vahvempia huumeita, sanoo Nylén.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.