Ruotsin valtionepidemiologi Tegnell syyttää WHO:ta väärintulkinnasta

Ruotsin valtion epidemiologi Anders Tegnell MTV Uutisten erikoishaastattelussa – Tukholmassa tartuntamäärät syöksähtäneet nousuun:"Tartunnan saaneissa nyt myös nuorempia ihmisiä" 1:43
Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell oli aiemmin MTV Uutisten haastattelussa.

WHO on tulkinnut dataa täysin väärin, syyttää Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell SVT:n haastattelussa.

WHO:n Euroopan aluejohtaja Hans Kluge sanoi eilen, että 30 maassa Euroopassa koronavirustartunnat ovat lähteneet nousuun viimeisen kahden viikon aikana ja 11 maassa kasvu on ollut merkittävää. Ruotsi on yksi Klugen tarkoittamasta 11 maasta.

Tegnellin mukaan Ruotsissa luvut ovat niin korkeat, koska maassa tehdään koronavirustestejä nyt enemmän kuin aiemmin. Tegnellin mielestä on vakavaa leimata Ruotsi riskivaltioksi. Ruotsissa vahvistettiin eilen 1 566 uutta koronavirustartuntaa.

Ruotsin leimaaminen riskivaltioksi vakavaa


Tegnellin mukaan Ruotsin ja 10 muun maan tilanteet poikkeavat toisistaan.

– Tartuntamäärämme ovat kasvussa Ruotsissa, mutta se johtuu siitä, että testaamme valtavasti enemmän kuin aiemmin. On harmillista, että Ruotsi sekoitetaan tällaisten maiden kanssa, joilla ei ole ollut aiemmin ongelmia koronaviruksen kanssa. Ne maat ovat vasta epidemian alussa, Tegnell suomi.

Tegnellin mukaan WHO on tulkinnut dataa väärin, koska he eivät soittaneet ja kysyneet asiaa Ruotsista.

– Olisimme voineet antaa tarkemman kuvan terveydenhuoltomme tilanteesta, Tegnell vakuutti.

Hänen mukaansa Ruotsin leimaaminen riskivaltioksi on vakavaa.

– Se on ehdottomasti (vakavaa) erityisesti tällaisissa tilanteissa, kun käydään paljon keskusteluja siitä, mihin maihin voi matkustaa ja mihin ei. Siksi tällaiset lausunnot ovat kovin onnettomia, Tegnell lisäsi.

Ruotsissa oli torstaihin mennessä vahvistettu 63 890 koronavirustartuntaa ja 5 230 virukseen liittyvää kuolemaa. Yli 10 miljoonan asukkaan Ruotsissa miljoonaa asukasta kohti on 518 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Suomessa vastaava luku on tilastosivusto Worldometersin mukaan 59.

Lue myös:

    Uusimmat