Tappouhkauksiakin saanut Ruotsin Tegnell myöntää: Maan olisi pitänyt ryhtyä tiukempiin koronatoimiin epidemian alkuvaiheessa – virukseen kuolleita jo lähes 4 500

7:23
Katso yllä oleva video: THL pitää ruotsalaismatkailijoiden päästämistä Suomeen erityisen riskialttiina – mitä tästä ajatellaan Tukholmassa?

Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell myöntää, että Ruotsin olisi pitänyt ryhtyä tiukempiin toimii koronavirusta vastaan epidemian alkuvaiheessa.

Tegnell toteaa Ruotsin radion haastattelussa, että maan koronatoimissa olisi parantamisen varaa. Aiemmin Tegnell on sanonut, että Ruotsilla on kestävin koronastrategia.

Katso yllä oleva video: THL pitää ruotsalaismatkailijoiden päästämistä Suomeen erityisen riskialttiina – mitä tästä ajatellaan Tukholmassa?

Hän myöntää, että Ruotsissa on kuollut liikaa ihmisiä koronavirukseen.

Miljoonaa asukasta kohden kuolemia on tilastoitu Worldometer-tilastosivun mukaan Ruotsissa 443, Tanskassa 100, Suomessa 58 ja Norjassa 44.

Kaikkiaan Ruotsissa on kuollut virukseen sivuston mukaan 4 468 ihmistä, ja tartunnan on saanut 38 589.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tegnell toteaa, että Ruotsissa olisi ryhdytty erilaisiin toimiin, jos koronaviruksesta olisi tiedetty epidemian alkuvaiheessa se mitä nyt tiedetään.

Hän arvioi, että maan koronatoimet olisivat olleet jossain maan nykyisten ja muun maailman koronatoimien välillä. Valtionepidemiologi ei kuitenkaan osaa sanoa, mitä toimenpiteitä olisi pitänyt ottaa käyttöön.

Tegnellin mukaan useiden koronatoimien käyttöönotossa on se ongelma, että niiden osalta on vaikea arvioida, mitkä keinot toimivat oikeasti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja