Ruotsin prinssi Alexander täytti 5 vuotta – tuoreet kuvat synttärisankarista ihastuttavat: "Kuin ilmetty äitinsä"

0:20
Ruotsin prinssi Alexander hurmasi valloittavilla kiharoillaan täytettyään kaksi vuotta

Ruotsin prinssi Carl Philipin vanhin poika prinssi Alexander vietti maanantaina 19. huhtikuuta viidettä syntymäpäiväänsä.

Ruotsin prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoispoika prinssi Alexander vietti syntymäpäiväänsä maanantaina 19. huhtikuuta. Pieni prinssi täytti viisi vuotta, jonka kunniaksi vanhemmat julkaisivat virallisella Instagram-tilillään kaksi syntymäpäivän kunniaksi otettua potrettia esikoisestaan.

– Tänään juhlimme viehättävää, uteliasta ja ilkikurista 5-vuotiastamme, ylpeät vanhemmat kirjoittivat.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

Prinssi Alexander näyttäisi perineen vanhempiensa tummat piirteet, sillä hänen silmänsä ovat ruskeat ja myös hiukset ovat tummuneet melkoisesti vuosi sitten julkistettuun syntymäpäiväkuvaan verrattuna. 

Monet kuninkaallisfanit paljastivat sosiaalisessa mediassa huomanneensa myös muita tuttuja piirteitä kuvissa, joissa Alexander hymyilee valloittavasti.

– Kuin ilmetty äitinsä, eräs tarkkasilmäinen Instagram-seuraaja kommentoi ja sai liudan tykkäyksiä kommenttinsa perään.

Alexanderista tuli maaliskuussa isoveli jo toistamiseen, kun Carl Philipin ja Sofian perhe kasvoi poikavauvalla 26. maaliskuuta. Pienokainen sai nimekseen Julian Herbert Folke. Perheen keskimmäinen, prinssi Gabriel, on syntynyt vuonna 2017 ja täyttää loppukesästä neljä vuotta.

Södermanlandin herttua Alexander on Ruotsin kruununperimysjärjestyksessä viidentenä kruununprinsessa Victorian, prinsessa Estellen, prinssi Oscarin ja isänsä jälkeen.

Kuningas Kaarle Kustaa päätti syksyllä 2019, ettei Alexanderilla ja hänen veljillään ole enää kuninkaalliseen perheeseen kuuluvia oikeuksia, eivätkä he tulevaisuudessa osallistu hovin edustustehtäviin. Sama koskee Alexanderin tädin prinsessa Madeleinen kolmea lasta. Heille jo aiemmin myönnetyt herttuoiden ja herttuattarien tittelit kuitenkin säilyvät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja