Mainos

Ruotsin poliisi vaikenee Anna Lindhin surma-tutkimuksista

Ruotsin poliisi on vaitonainen Anna Lindhin surma-jutussa. Uusia lehdistötilaisuuksia ei aiota tässä vaiheessa järjestää. Poliisi tarkistaa viikonvaihteen aikana saatuja vihjeitä. Poliisin on löydettävä viikon kuluessa lisävahvistuksia epäillyn "todennäköisestä" syyllisyydestä - muuten hänet päästettäneen vapaaksi.

Uutistoimisto TT:n mukaan epäilyjä 35-vuotiaan pidätetyn syyllisyydestä ulkoministeri Anna Lindhin surmajutussa ei viikonvaihteen aikana saatu sen enempää vahvistettua kuin horjutettuakaan.

35-vuotias julistettiin vangituksi viime perjantaina. Perusteluna oli, että on syytä epäillä hänen puukottaneen Lindhiä NK:n tavaratalossa 10. syyskuuta. Mies on itse sanonut, ettei hänellä ole mitään tekemistä surman kanssa.

Poliisi on ollut hyvin vaitonainen tutkimusten edistymisestä. Lehdistötilaisuuksia ei aiota järjestää, koska poliisin mukaan mitään uutta kerrottavaa ei ole.

-Tutkimukset jatkuvat. Muuta emme voi juuri nyt sanoa, toteaa poliisin tiedottaja Lars Grönskog.

Uusia vihjeitäViikonvaihteen aikana poliisi sai noin 150 uutta vihjettä, joita tutkitaan. Niiden sisällöstä ei ole kerrottu. Poliisiviranomaiset ovat tähdentäneet kaiken aikaa, että tutkimuksissa ei keskitytä vain pidätetyn 35-vuotiaan osuuteen. Tutkijat selvittelevät myös 5-10 muun ihmisen mahdollista osuutta surmaan.

Epäiltyä voidaan pitää vangittuna vain viikko. Jollei viikon kuluessa pystytä löytämään lisävahvistuksia, jotka nostaisivat epäilyt syyllisyydestä "todennäköisiksi", päästettäneen mies vapaaksi.

Murha-aseen, Mora-puukon, sekä NK:n läheltä löydetyn lippalakin ja hupparin teknisiä tutkimuksia on jatkettu. Tähän mennessä valmistuneissa tutkimuksissa ei tiettävästi ole pystytty kytkemään 35-vuotiasta epäiltyä murhaan. Murha-ase on lähetetty Britanniaan tarkempia tutkimuksia varten. Niihin kuluu kuitenkin vielä useita viikkoja.

Ei ainakaan vielä vihjepalkkiota

Epäiltyä 35-vuotiasta ei kuulusteltu viikonvaihteessa, kertoo Dagens Nyheter -lehti. Epäillyn asianajaja Gunnar Falk oli viikonvaihteessa Brysselissä, ja hänen täytyy olla läsnä, kun epäiltyä kuulustellaan.

Poliisin tiedottaja Lars Grönskog sanoi, ettei vihjepalkkion antamista ole harkittu.

-Tutkimusjohto ei ole keskustellut sellaisesta.

Ruotsin parlamentin lakivaliokunnan puheenjohtaja Johan Pehrson on sitä vastoin kannattanut Svenska Dagbladet -lehdessä vihjepalkkion antamista.

-Minun mielestäni sellainen olisi täysin kohtuullista, Pehrson sanoi.

Asiasta päättäminen kuuluu kuitenkin hänen mukaansa juttua tutkiville poliiseille.

Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhan tutkimuksissa luvattiin 50 miljoonan kruunun palkkio tiedoista, jotka johtaisivat murhaajan pidättämiseen. Palkkio johti lukuisien vihjeiden saamiseen, mutta ei murhan ratkaisuun.

(MTV3-STT-TT)

(Yhdeksän uutiset 22.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.