Ruotsin MM-joukkueessa vatsatautia – sairastuneiden helikopterikyyti uhmasi sadetta

Venäjällä käytävissä jalkapallon MM-kisoissa Ruotsi kohtasi lauantaina Saksan. Ottelu päättyi Saksan 2-1 voittoon Toni Kroosin viime hetken maalilla. 

Videolla Tulosruudun raportti lauantain kisapäivästä. 

Ruotsin maajoukkueen kolme pelaajaa Pontus Jansson, Filip Helander ja Marcus Rohdén sairastuivat vatsatautiin torstai-iltana eivätkä voineet matkustaa perjantaina muun joukkueen mukana Sotšiin. He viettivät yhden ylimääräisen päivän maan joukkueen leirillä Gelendzjikissä. 

– Muilla oli pahoinvointia, itseäni koski vain vatsaan. Tunsin oloni jo eilen paljon paremmaksi, sanoi Jansson. 

Tautiin ei ruotsalaispuolustaja keksinyt syytä. 

– Ehkä jostain mitä olemme syöneet, joku bakteeri mihin emme ole tottuneet, emme tiedä. Kuulin, että toiset olivat peloissaan siitä, että he myös sairastuisivat. Tämä oli paras ratkaisu, Jansson totesi. 

Kolmikko parantui lauantaina, ja heidän piti päästä ottelupaikalle Sotšiin. Ongelmana oli matkan pituus. Matkaa hotellilta stadionille on 279 kilometriä, automatkassa voi kestää 6-7 tuntia. Jansson avasi matkaa Aftonbladetille. 

– Lensimme helikopterilla Sotšiin. Ensiksi he sanoivat, että se ei onnistu, sillä satoi kuulemma liikaa. Odotimme loungessa jonkin aikaa, ja sen jälkeen siirryimme autolla Krasnodariin. Tarkoitus oli sieltä lentää. Sen jälkeen keskusteliin mahdollisesta automatkasta määränpäähän. Sitten he sanoivat, että kokeillaan helikopteria, Jansson kertoi.

– En ollut koskaan ennen matkustanut helikopterilla, vatsa oli rauhallinen, Jansson naurahtaa. 

– Tämä oli hiukan vaikeampi matka, sain hiukan matkapahoinvointia. Mutta pääsimme perille ehjänä, siitä olen iloinen, Jansson päättää. 

Ruotsin maajoukkueen joukkueenjohtajan Lasse Richtin mukaan, maan jalkapalloliitto maksoi matkan. 

Ruotsi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussa Meksikon. Maa taistelee jatkopaikasta Meksikon ja Saksan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat