Ruotsalaiset salakuljettivat kiekkojätit olympialaisten huippuotteluun – "Daniel on huoltajan avustaja"

5:01
Katso videolta Tulosruudun katsaus Tokion olympialaisten sunnuntain kisapäivään.

Ruotsin käsipallomaajoukkue salakuljetti olympiamitalistit Daniel Ståhlin ja Simon Petterssonin joukkueen huippuotteluun Tanskaa vastaan. Kiekkojätit toimivat ottelussa maajoukkueen jäseninä.

Aktiiviset olympiaurheilijat saavat ainoastaan käydä katsomassa oman lajinsa suorituksia. Heillä ei ole oikeuksia mennä toisille areenoille. Ruotsin ja Tanskan välisessä käsipallon alkulohkon päätöspelissä nähtiin kuitenkin poikkeus, kun Ståhl ja Pettersson bongattiin Ruotsin aitiosta.

– He ovat tänään mukana joukkueessa. Simon on lehdistöpäällikön avustaja ja Daniel huoltajan avustaja. He auttoivat huoltajaamme Bosse Nilssonia laukkujen kantamisessa, käsipallon lehdistöpäällikkö Daniel Vandor kertoi Sportbladetille.

– He matkustavat yöllä kotiin ja ajattelimme heidän olevan sen arvoisia, että pääsevät katsomaan käsipalloa. He ovat olleet ilon lähettiläitä koko Ruotsin olympialeirin aikana, mukaanlukien käsipallon, Fukuokassa sekä täällä. He halusivat tulla mukaan katsomaan ottelua, joten he matkustivat kanssamme pelaajien bussissa, Vandor jatkoi.

Ståhlilla oli mukanaan iso Ruotsin lippu ja Pettersson näytti nauttivan olostaan.

– Se on uskomatonta. He ovat suuria poikia. He ehkä pelästyttivät tanskalaisia hieman,  Ruotsin pelaaja Jonathan Carlsbogård sanoi. 

Varsinaisen tehdyn työn määrä jäi kuitenkin epäselväksi. 

– He ovat vain istuneet ja juoneet kahvia sekä puhuneet paskaa, uskoisin, Ruotsin joukkueen Albin Lagergren totesi naurahtaen.

Ruotsi voitti lohkovaiheen päätöspelin Tanskaa vastaan 33-30. Se kohtaa puolivälierässä tiistaina Espanjan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja