Ruotsin mafia levitti lonkeronsa Bagdadiin: Ruotsalaisjengin johtaja surmattiin autoonsa – tekijäkin Ruotsista

Irakilainen, ruotsalaisjengi LaLigan johtaja Mustafa Benzema Al-Jubour surmattiin maanantaina iltapäivällä Bagdadin keskustan vilkkaalla alueella. Turvallisuusasiantuntijan mukaan ruotsalaisten rikollisjärjestöjen sisäinen konflikti saattaa laajentua Irakiin.

Vuonna 1989 syntynyt Mustafa Benzema Al-Jubouri asui Bagdadissa ja oli Foxtrot-jengin johtoportaassa ennen kuin hän perusti oman ryhmittymänsä ja otti etäisyyttä ”kurdikettu” Rawa Majidin ja "Mansikka" Ismail Abdoun ryhmiin. 

Turvallisuusasiantuntija Sarmad Al-Bayati on huolissaan ruotsalaisten rikollisjärjestöjen sisäisten riitojen siirtymisestä Irakin epävakaalle maaperälle. Hän viittasi al-Sharqiya tv-kanavalle Irakin turvallisuuskaaokseen ja korosti, ettei tällainen olisi mahdollista Ruotsin rajojen sisällä.

Bagdadin poliisi otti nopeasti kiinni hyökkääjän, joka tunnistettiin Ruotsin kansalaiseksi. Irakilaisen Shafaq-uutistoimiston mukaan hyökkääjä ajoi moottoripyörällä aseistautuneena ja oli ammatiltaan jakelija. 

Hänen lisäkseen kaksi ruotsalaista on pidätetty, uutisoi Svenska Dagbladet. 

Mustafa Benzema Al-Jubourin yhteydet Ruotsissa toimivaan Foxtrot-rikollisverkostoon, erityisesti Majeediin, on dokumentoitu hyvin. Al-Jubouri lavasti kuolemansa tekaistussa salamurhayrityksessä viime lokakuussa yrittäessään huijata ruotsalaista mafiaa.

Foxtrot-mafiaverkoston valtataistelu saavutti kiehumispisteen viime kesänä, ja se huipentui niin sanotun "Kurdiketun" Rawa Majeedin, Mustafa Benzema Al-Jubourin ja Ismail Abdoun väliseen kolmikantaan.

Viimeaikaiset tapahtumat viittaavat jännitteiden kärjistymiseen, sillä Al-Jubourin ryhmä, joka itse kutsuu itseään sosiaalisessa mediassa nimellä "LaLiga", on ilmaissut tyytymättömyytensä sekä Rawa Majeedia että Ismail Abdouta kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat