"Kurdikettu" jäi nalkkiin – tätä se tarkoittaa hänen rikollisjärjestölleen

Ruotsissa toimivan rikollisjärjestö Foxtrotin johtaja "Kurdikettu" eli Rawa Majid pidätettiin Ruotsin yleisradion SVT:n tietojen mukaan Iranissa perjantaina 6. lokakuuta liikennetarkastuksen yhteydessä.

Ruotsalainen SVT:n tutkiva toimittaja Diamant Salihu arvioi ruotsalaiselle Ekot-radiokanavalle, että on mahdollista, että väkivaltaisuudet Foxtrotin ja muiden jengien välillä laantuvat nyt, kun Majid on saatu kiinni.  

– Majidin vihamiehillä on jonkinasteista halukkuutta lopettaa tappaminen, jos Majid pidätetään tai hän kuolee, Salihu sanoo sen perusteella, mitä hänelle on kerrottu.

Salihu on harvoja toimittajia, joka on onnistunut pääsemään Ruotsissa vaikuttavien jengiläisten ja heidän lähipiiriläistensä luottamuksen piiriin. 

Hänen mukaansa on mahdollista, että myös Foxtrotin kahden sisäisen ryhmittymän välinen tunnelma voi rauhoittua Majidin pidätyksen jälkeen.

– Se tarkoittaisi sitä, että Majidin johtama puoli on huomattavasti heikentynyt, Salihu sanoo.

Jos niin on, se puolestaan kertoo siitä, että toinen puolisko Foxtrotista ei katso enää tarpeelliseksi ryhtyä väkivaltaisuuksiin, koska sillä ei ole enää tarvetta painostaa Majidia, arvioi Expressenin rikostoimittaja Fredrik Sjöshult Nyhetsmorgonissa.

"Kurdiketun" järjestö raunioina?

Salihun mukaan Majidin järjestö tai ainakin se osa, joka on tukenut Majidia, on jo raunioina. 

Tilanne ei kuitenkaan ole niin yksioikoinen, sillä Salihu näkee tilanteen myös niin, että Foxtrotissa voi syntyä nyt valtakamppailua siitä, kuka täyttää Majidin jättämän aukon. Pyrkyreitä on Salihun mukaan paljon. 

– Rikollisessa ympäristössä tyhjiö nähdään tilaisuutena saman tien.

Ruotsissa jengirikollisuuteen liittyviä räjähdyksiä on tehty syyskuun loppuun mennessä enemmän kuin koko viime vuoden aikana yhteensä 2:06
Ruotsissa jengirikollisuuteen liittyviä räjähdyksiä tehtiin syyskuun loppuun mennessä enemmän kuin koko viime vuoden aikana yhteensä.

Lue myös:

    Uusimmat