Jengipomo "Kurdikettu" onkin yhä kateissa

Ruotsin etsimä "Kurdikettu" yhä kateissa

Ruotsissa viranomaiset eivät vieläkään tiedä "Kurdikettuna" tunnetun jengipomo Rawa Majidin olinpaikkaa ulkomailla, kertoo syyttäjä Anna Hankkio Sveriges Radiolle. Näin on siitä huolimatta, että on kulunut jo kuukausi siitä, kun SVT kertoi Majidin otetun kiinni Iranin rajalla.

Ruotsin poliisi tai ulkoministeriö eivät tuolloin vahvistaneet tietoja. Sveriges Radion mukaan Ruotsin viranomaiset ovat viime aikoina tehostaneet kansainvälistä yhteistyötään, ja useita Majidin johtamaan Foxtrot-ryhmään yhdistettyjä epäiltyjä on otettu kiinni ulkomailla.

Ennen väitettyä kiinniottoa Iranissa Majidin tiedetään asuneen ainakin Turkissa, jonka kansalaisuus hänellä on. Tämä on estänyt hänen luovuttamisensa Ruotsiin.

Majid on etsintäkuulutettu Ruotsissa useista vakavista rikoksista epäiltynä. Tuoreimpia näistä on Aftonbladetin mukaan viime vuoden marraskuussa tapahtunut Haningen ampumistapaus, jossa kuoli Bandidos-jengin jäseneksi erehdyksessä luultu mies.

Majidia epäillään murhasta tuomitun 19-vuotiaan ampujan yllyttämisestä tekoon. Todisteena tästä on 19-vuotiaan puhelimesta löytynyt viestintä.

Ruotsissa on syksyn aikana tapahtunut monia jengiväkivaltaan linkittyviä ampumisia ja räjähdyksiä. Tiettävästi valtaosa väkivallanteoista liittyy rikollisverkosto Foxtrotin sisäisiin välienselvittelyihin.

Lue myös:

    Uusimmat