Ruotsin jääkiekkoliiton kulisseissa myrskyää: Poliisi käynnisti rikostutkinnan – syy hämärän peitossa

Ruotsin poliisi on käynnistänyt rikostutkinnan, joka koskee tapahtumia maan jääkiekkoliitossa.

Asiasta kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT verkkosivuillaan.

SVT:n mukaan jääkiekkoliiton entisestä työntekijästä on tehty ilmoitus, joka olisi käynnistänyt rikostutkinnan. Epäillyn rikoksen kerrotaan liittyvän tavalla tai toisella tapahtumiin jääkiekkoliitossa.

Asiassa tutkinnanjohtajana on Fredrik Gårdare, joka on erikoistunut urheiluun liittyviin rikoksiin, kuten ottelumanipulaatioihin.

- Voin vahvistaa, että tutkimme jääkiekkoliittoon liittyvää tapausta, josta on aiemmin tehty ilmoitus, Gårdare kertoo SVT:lle.

Mitään tarkempaa tietoa epäillyn rikoksen luonteesta ei ole. Esitutkinta on ollut käynnissä noin viikon ajan. Poliisi kerää tällä hetkellä todistusaineistoa tapauksesta.

Gårdaren mukaan rikoksen uhreiksi on saattanut joutua useampi henkilö samalla työpaikalla.

Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Tommy Boustedt sanoo SVT:lle, että hän ei halua tai voi kommentoida asiaa mitenkään.

Rikoksesta epäilty on SVT:n mukaan oman näkemyksensä mukaan syytön rikoksiin.

SVT on uutisoinut aiemmin, että Ruotsin miesten maajoukkueessa managerina toiminut "Putte" Köhler on irtisanoutunut työstään jääkiekkoliitossa.

Asiasta kysyttäessä niin Ruotsin jääkiekkoliitto kuin Köhler olivat haluttomia kommentoimaan välitöntä irtisanoutumista millään tavalla SVT:lle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.