Ruotsin jääkiekossa skandaali: työntekijälle syyte seksuaalisesta häirinnästä – liitto irtisanoi tapauksesta poliisille raportoineen maajoukkuejäsenen

Ruotsin jääkiekkoliiton työntekijä on saanut syytteen seksuaalisesta häirinnästä. Todistajaksi tapauksessa kutsuttu maajoukkueen mediavastaava sai huhtikuussa potkut epäselvin perusteluin.

Tapaus juontaa Aftonbladet-lehden mukaan juurensa helmikuun Ruotsin Euro Hockey Tourin turnaukseen, jossa liiton työntekijä oli ahdistellut Tre Kronorin pukukopin läheisyydessä kolleganaistaan.

Nainen ei itse vienyt asiaa eteenpäin, mutta syyttäjä näki todistusaineiston riittäväksi. Asian oli syyttäjän mukaan vienyt eteenpäin maajoukkueen mediavastaava Anders Feltmark. Tilanteella oli myös toinen silminnäkijä, joka on niin ikään kutsuttu todistajaksi asiassa.

Syytetty henkilö on kiistänyt seksuaalisen häirinnän poliisitutkinnassa.

Tapauksesta tekee vielä erikoisemman se, että Feltmark irtisanottiin huhtikuun alussa oltuaan liiton palveluksessa sitä ennen peräti 24 vuotta. Liitto ilmoitti asiasta tiedotteella ennen kuin kertoi henkilölle itselleen asiasta. Liitto ei myöskään paljastanut tuolloin syytä potkuihin, mutta Aftonbladetin mukaan asia liittyy Feltmarkin todistamaan seksuaaliseen häirintään, josta tämä oli raportoinut poliisille.

Aftonbladet kertoo Feltmarkin yllätyspotkujen syyksi liiton maineen vahingoittamisen. Peräti 34 Ruotsin kiekkovaikuttavaa vetosi huhtikuutta liittoon Feltmarkin puolesta. Henkilöt vaativat potkuista puolueetonta selvitystä liiton sisällä.

Maanantaina julkaisemassaan tiedotteessaan Ruotsin jääkiekkoliitto on ilmoittanut tukevansa poliisin tutkintaa. Liitto vakuuttaa, että sen toiminnassa on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle. Feltmarkin lähdöllä liitosta ei sen sijaan ollut tiedotteen mukaan mitään tekemistä poliisitutkinnan kanssa.

Huhtikuussa Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteerinä 19 vuotta toiminut Tommy Boustedt ilmoitti siirtyvänsä syrjään tehtävästään. Boustedt oli kuitenkin lupautunut jatkamaan, kunnes hänelle on valittu seuraaja. Yhtenä syynä Boustedtin päätökseen oli liitossa vellonut keskustelu Feltmarkin potkuista, mutta myös naisten maajoukkueen protestointi liitolta saamansa heikon tuen takia.

Juttua päivitetty klo 16.34: Lisätty Ruotsin jääkiekkoliiton tiedotteessaan mainitsemat asiat sekä viimeinen kappale pääsihteeri Tommy Boustedtin erosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja