Ruotsi-ottelussa kova poisjäänti – MM-mitalisti surullisena sivuun

Ruotsin pituushyppytähti Thobias Montler päättää kautensa eikä näin kilpaile viikonloppuna yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelussa. Hän kertoi asiasta Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

Moninkertaisella arvokisamitalistilla Montlerilla oli aiemmin ajatuksena, että hän olisi jättänyt torstain Timanttiliiga-kilpailun Sveitsin Zürichissä väliin ja hän olisi kilpaillut sen jälkeen viikonloppuna maaottelussa Suomea vastaan Tukholmassa. Hän olisi ollut kilpailun selkeä ennakkosuosikki.

27-vuotias ruotsalainen on kuitenkin kärsinyt tänä vuonna reisi-, polvi- ja selkävaivoista ja päätti lopulta olla ottamatta riskiä suuresta loukkaantumisesta, kun ensi vuonna on edessä "tärkeä vuosi". Tuolloin kilpaillaan sekä olympialaiset että EM-kisat.

– Olisin halunnut jatkaa koko kauden, mutta ennen kaikkea takareisi ja selkä kummittelevat hiukan. Ne pahenivat hieman MM-kisojen jälkeen, mikä saattoi johtua siitä, että karsinta ja finaali olivat peräkkäisinä päivinä, Montler viittasi elokuisiin kisoihin Budapestissa.

Montler kuvaili tämänvuotista tilannettaan surulliseksi. 

– Haluat kovasti, että jokainen vuosi olisi parempi kuin edellinen. Kun tulee tällainen vuosi, jolloin otat takapakkia, on selvää, että se on surullista.

MM- ja EM-mitalisti

Montlerilla on pituushypystä sisäratojen MM-hopea, ulkoratojen EM-hopea ja kolme sisäratojen EM-hopeaa.

Montler hyppäsi tänä vuonna pisimmillään 819 hallissa ja 803 ulkona. Hän sijoittui Budapestin MM-finaalissa kuudenneksi tuloksella 800.

Montlerin ennätys on 838 hallista viime vuodelta.

Lue myös:

    Uusimmat