Suomalaistähti sivuuttaa Ruotsi-ottelun – suuntaa toisaalle: "Oma ura piti laittaa etusijalle"

Finaalipaikka karkasi Viivi Lehikoiselta viiimeisillä kymmenillä metreillä: "Jäi hampaankoloon" 3:48
MM-finaalipaikka karkasi Viivi Lehikoiselta viiimeisillä kymmenillä metreillä: "Jäi hampaankoloon."

Aitajuoksija Viivi Lehikoinen jättää ensi viikonloppuna Tukholmassa kilpailtavan Ruotsi-ottelun väliin. Suomalaistähti suuntaa sen sijaan Timanttiliigan osakilpailuun Kiinaan.

Ruotsi-ottelu ja ensi lauantaina Xiamenissa kisattava Timanttiliigan kisa menevät päällekkäin, ja Lehikoinen valitsi niistä Timanttiliigan.

– Ruotsi-ottelu on suomalaiselle yleisurheilijalle kauden kohokohtia ja niin myös mulle. Olen viimeiset vuodet triplannut (toim. huom. juossut kolme matkaa) ja kropan laittaminen likoon joukkueen puolesta on ollut tärkeää. On siis ollut äärimmäisen vaikea päätös tehdä tämä ratkaisu, mutta tässä vaiheessa oma ura piti laittaa etusijalle, Lehikoinen kirjoittaa Instagramissa.

Lehikoinen on parantanut hallussaan ollutta 400 metrin aitojen Suomen ennätystä tänä vuonna aikaan 54,40. Hän ylsi viime viikolla Budapestin MM-kisoissa matkalla välieriin.

Aiemmin tällä kaudella Lausannen Timanttiliiga-kisassa toiseksi yltänyt Lehikoinen korostaa päivityksessään, että sarjan kilpailuihin on vaikeaa päästä.

– Kun tavoitteet tekemisessä on korkealla, kovimmat mahdolliset kisat palvelevat kehittymistä. Ja tällä hetkellä koviin kisoihin pääseminen edellyttää näitä kovia päätöksiä.

– Olen kuitenkin hengessä mukana Suomen joukkueen kanssa ja ensi vuonna taas mukana kaatamassa Ruotsia. Koko joukkueelle isot kannustukset.

Ruotsi-ottelu kisataan lauantaina ja sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat