Ruotsi murskavoitolla Leijonien ohi lohkokärkeen

Ruotsi kylvetti Iso-Britanniaa jääkiekon MM-kisojen iltaottelussa Tampereella tiistaina. Samalla Ruotsi nousi lohko B:n kärkipaikalle ohi Suomen.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ruotsi aloitti maalinteon avauserässä jo 13 sekunnin pelin jälkeen ja takoi erän loppuun mennessä taululle lukemat 5–0. Tässä vaiheessa ottelu oli voittokamppailun osalta ohi. Toisessa erässä maaleja ei nähty, mutta kolmannessa Tre Kronor kaunisteli vielä loppulukemiksi 6–0.

Voit katsoa todellisen salamamaalin yllä olevalta videolta.

Ruotsin tehokkaimpana hääri hyökkääjä Anton Bengtsson pisteillä 2+1. Myös hyökkääjä Rasmus Asplund iski kaksi maalia. Puolustaja Rasmus Dahlinin pisteet kirjattiin 1+2.

Voitollaan Ruotsi nousi B-lohkon kärkeen ohi Suomen. Joukkueet ovat kolmen ottelun jälkeen tasapisteissä, mutta Ruotsin maalikarkelot nostivat joukkueen maalieron Suomea paremmaksi.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat keskiviikkona.